torstai 5. toukokuuta 2016

Ilta Teutjärvellä

Kotipihallakin riittää kuvattavaa, tässä pihallamme
viihtyvä käpytikka. Mukana kaikissa mahdollisissa
askareissa, jota pihalla teemme.Oi, nyt se on täällä! Ihana toukokuu! Valoa ja lämpöä... Luonnossa tapahtuu koko ajan kaikenlaista kiihtyvällä vauhdilla.

Allekirjoittaneen ja Pipomiehen matka vie usein iltaisin ja vapaapäivisin kuvaamaan.

Kaverimmekin ovat tämän rekisteröineet ja saamme välillä soittoja ja viestejä, kun joku on nähnyt lintuja tai muuta mielenkiintoista luonnossa.

Tässä yhtenä iltana Pipomies sai hälytyksen, että Teutjärven pelloille ovat saapuneet joutsenet. Ja mehän olimme heti menossa.

Jo kaukaa näimme, että pellolla todellakin oli paljon joutsenia. Iloksemme totesimme, että hanhiakin on runsaasti.Ennen kuin olimme niiden luona huomasimme toisella pellolla kurki parin. Nehän piti tietysti myös kuvata.

Kurjet ruokailemassa, huomaa takana näkyvät hanhet...

Hanhet lentelivät parvina ees taas. Välillä vain muutama vaihtoi paikkaa ja välillä melkein kaikki lähtivät yhtäaikaa lentoon. Vain palatakseen melkein samantien takaisin samaan paikkaan.

Verytelläänpä välillä siipiä...


Joutsenet sen sijaan keskittyivät syömiseen ja yhdessä oloon. Vetisellä pellolla oli ilmeisesti paljon herkkuja...

Kymmenien joutsenten ruokailun äänet ovat aika mielenkiintoiset.


Toki joutsentenkin piti välillä venytellä


Kuvassa tundrahanhia ja metsähanhia ja tietysti pari joutsenta. Tundrahanhet tunnistaa yleensä nokan valkoisesta kynnestä, tosin nuorella yksilöllä se on harmaa.
Metsähanhi lähtee lentoon...
Sinisorsat olivat uiskentelemassa purossa. 
Reippahasti käypi askeleet! 

Oli aika vaihtaa paikkaa. Teutjärvellä on laajat pellot, joilla on keväällä ja syksyllä paljonkin nähtävää.

Kurki lenteli veden päällä, olisikohan etsimässä kaislikosta pesäpaikkaa.
Merihanhella on keväiselle pellolle soveltuva suojaväri. Ainakin auringolaskun aikaan. Tämä kaveri oli kovin rohkea. Ei välittänyt uteliaasta kuvaajasta vaan oli välillä jopa ajotiellä.
Auringon laskiessa olikin aika suunnistaa kotiin. Matkalla kotiin näimme taivaalla auringonlaskun lisäksi hanhiparvia. Ne suunnistivat yöpymispaikoille.

Nukkumaan menijöitä :)Emme suinkaan aina retkillämme näe näin paljon lintuja tai muuta kuvattavaa. Saattaa olla, että kameraan tallentuu vain pari kuvaa. Näin tapahtui eräänä sateisena päivänä. Otin vain muutaman kuvan, jotka pimeyden takia ovat hieman vähemmän hyviä :).

Mutta malli on sitäkin upeampi, hiirihaukka lennähti puusta lentoon. Ja taas kotiin mennessä olin hyvin, hyvin tyytyväinen, sillä olenhan kuvannut hiirihaukan vain pari kertaa aiemmin.


Sunnuntaina on äitienpäivä!


Onnittelut kaikille ihanille Äideille
Kultaiselle Anopilleni
ja etenkin tietysti 
omalle rakkaalle 
Äidilleni!


3 kommenttia:

  1. Moi Tarja. Olet ottanut kyllä mahtavat kuvat. Tosi paljon näkyi hanhia ja joutsenia.

    VastaaPoista
  2. Moi Sami. Kiitos paljon, nyt on paljon kuvattavaa. Oikein hyvää viikonloppua Sinulle :)

    VastaaPoista
  3. What an incredible set of images, Tarja. Well done. The photograph of the flurry of waterfowl in flight is especially memorable.

    VastaaPoista