torstai 7. huhtikuuta 2016

Taisteluita ja kevään muuttajia

Mikä vauhti onkaan nyt luonnolla! Lintuja tulee lisää, ne uhoavat, tappelevat ja rakastavat entistä kiihkeämmin. Tällä viikolla on näkynyt paljon hanhia. Ja ensimmäiset kurjetkin olemme onnistuneet näkemään.

Laulujoutsenia näkee nyt täällä joka paikassa. Iltahämärissä ihmettelin isoja lumikasoja eräällä pellolla, kunnes paljastui, että pellolla olikin kymmeniä laulujoutsenia nukkumassa. En halunnut häiritä nukkuvia joten en kuvannut (oikeasti oli niin pimeää, etten viitsinyt edes yrittää...)

Mutta eräänä vapaapäivänä  kävimme merenrannalla kuvaamassa laulujoutsenia. Kyllä niiden laskeutuminen on sitten hauskan näköistä puuhaa!

Täältä tullaan! Pois alta!

Jäälle laskeutuvat jättivät hauskan jäljen... auts...


Ota nyt se kuva jo! Ei tässä jaksa loputtomiin räpsytellä, siivet väsyy!


Välillä piti käydä toisella puolella rantaa katsomassa mitä siellä on meneillään. Paljon oli sielläkin lintuja. Olivat aika kaukana, mutta isokoskeloita oli runsaasti paikalla. Isokoskelo naaras on kyllä yksi hauskimman näköisiä lintuja, joita olen nähnyt.

Isokoskeloita, naarailla on tuo hauska kampaus... 


Kanadanhanhet olivat tällä kertaa uineet kauemmas joutsenista. Muistissa oli vielä varmaan edellis kerran hurjat höykytykset.


Sitten alkoi kuulua niin hurjaa meteliä joutsenten puolelta, että oli mentävä katsomaan, mistä oikein oli kyse!

Aikamoinen yhteenotto oli meneillään...

HUI!!
Kolmas joutsen katselee kahden tappelua...
Lopulta toinen joutsenista päätti ottaa jalat alleen...

Älä luulekaan, että pääset noin helpolla!

Lopulta toinen joutsen nousi ilmaan ja lensi pois, ainakin vähäksi aikaa. Mutta kun voittajaksi itsensä tunteva kääntyi takaisin mennäkseen naaraan luokse, hän näkikin, että siellä oli jo uusi valloittaja hänen daamiansa yrittämässä!

Kyllähän sellaisesta kuka vaan hermostuu!

Häipykää kaikki!

Viimein meno rauhoittui ja lemmenparikin pääsi taas kuhertelemaan.Tässä vaiheessa olikin hyvä lähteä pois. Alkoi jo naamakin punoittaa lupaavasti. Eli nyt kannattaa muistaa se aurinkorasva!


Nyt ollaan siinä vaiheessa vuotta, että kauniit iltapäivät ja illat on mahdotonta viettää sisällä! Kyllä allekirjoittaneen pitää päästä kameran kanssa katsomaan luontoa. Ja niin teimme tässä eräänä iltana, kun oli oikein aurinkoista. Menimme lähistön pelloille katsomaan, näkyykö kurkia jo.

Ensimmäisenä näimme kuitenkin töyhtöhyypän, tai oikeastaan kymmeniä töytöhyyppiä. Niitä tuntui olevan kaikkialla. Ihania ovat nekin, hieman surullisen näköisiä.


Ja sitten kun olimme jo luovuttaa kurkien suhteen, näimme kurkipariskunnan. Ne söivät kaukana metsänreunassa kaikessa rauhassa. Välillä "lauloivat", lähinnä se tietysti kuulostaa torven soitolta.


Mustarastaskin kävi moikkaamassa. Aurinkoisessa illassa näimme myöskin haukan, mutta mikä haukka... Se nyt allekirjoittaneelle arvoitukseksi, sillä vastavaloon kuvattuna tuloksena oli vain silhuetti (tai siluetti...)

Tässäpä kaikki tänään.

Ensi kerralla... No, katsotaan mitä kameraan tarttuu!

Ihania päiviä kaikille!

6 kommenttia:

 1. Kyllä olet ottanut taas mahtavat joutsen kuvat . Ilo katsella vaikka aika dramaattinen tarina liittyykin. Haukasta epäilys että olisi hiirihaukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sami, kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut vaikka meno olikin välillä aika hurjan näköistä :). Tuolla kohdin liikuskelee kuulemma hiirihaukka, joten saattaapi hyvin olla se. Itselläni on petolintujen tuntemus aika heikoissa kantimissa, vielä :). Hauskaa viikonloppua.

   Poista
 2. On luonnossa nyt vipinää. Pitää mennä viikonloppuna seuraamaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Marjatta, nyt riittää vauhtia :). Hauskaa viikonloppua Sinulle.

   Poista
 3. What a fine job! We both live in northern countries where winter defines a good part of the year so I see much in common between our two blogs. I am happy to have found you!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You are so right David! When I saw your last blog post I thought there were couple photos, that could be from here where I live... but there were also photos from birds we can never see in Finland. I am happy too :)

   Poista