perjantai 12. joulukuuta 2014

Jouluisia sointuja ja valoja

Joulukuussa ollaan! Marraskuu päättyi osaltani hienosti. Kävimme pipomiehen kanssa katsomassa Samuli Edelmannin joulukonsertin Lapinjärven kirkossa! Konsertti myytiin loppuun jo viikkoja ennen varsinaista konserttipäivää ja olisi varmasti jäänyt allekirjoittaneelta kokematta, jollei ihana oppilaani olisi huolehtinut, että sain ostettua liput ajoissa!

Olen ihallut Samulia vuodesta 1992, jolloin hän esiintyi "Veturimiehet heiluttaa" elokuvassa. Ja Sanin kanssa levytetty duetto "Tuhat yötä" on mielestäni edelleenkin yksi kauneimpia suomalaisartistien koskaan levyttämiä duettoja.Olimme paikalla tuntia ennen konsertin alkua. Paikalla oli jo pitkät jonot innokkaita odottamassa ovien avautumista. Kauaa ei kuitenkaan tarvinnut odottaa.

Konsertti oli tosi hyvä, sekä allekirjoittaneen, että pipomiehen mielestä. Samulilla on kaunis pehmeä ääni, myös livenä...Samulin ja orkesterin lisäksi konsertissa lauloi kaunis ääninen Pauliina Kokkonen.
Vauhdikas kumarrus kiitokseksi konsertin kuuntelijoille...


Konsertin jälkeen Samuli jäi vielä yleisön iloksi juttelemaan ja kirjoittamaan nimikirjoituksia. Aika moni daami kävikin otattamassa yhteiskuvan. Olihan se allekirjoittaneenkin käytävä kiittämässä hyvästä konsertista. Tai jotain sen suuntaista kai suustani sain soperrettua...

Kuvankin sain napattua, vaikka kamerani jostain syystä alkoikin tässä vaiheessa lakkoilla.
Aurinkoakin on näkynyt välillä, ihan vilaukselta. Eräänä sellaisena hetkenä satuin olemaan vapaana ja kävin Loviisan kaupungin uimarannalla kuvaamassa sorsia.

Kovin kiire niille tuli kaislikon suojaan, kun ilmestyin paikalle kameran kera...
Ja matka jatkui...

Uimarannalla on kauniit uimakopit, niitä oli kuvattava myös...Vesi oli rannalla matalalla, sainpa silti heijastus kuvan!
Aurinkokin oli matalalla ja jotenkin valjun olinen, mutta ainakin ilahdutti allekirjoittanutta vähän aikaa...


Koska pimeä vaikeuttaa nyt kuvaamista, päätin sitten ottaa kuvia pimeässä. Ajelimme eräänä iltana Helsinkiin, ajatuksena oli katsella jouluvaloja.

Eduskuntatalo näytti kovin korskealta iltavalaistuksessa, varsinkin kun ottaa kuvan autossa istuen...


Stockmann jouluvalaistuksessa. Aika jännän näköinen.Kampin ostoskeskus on paketoitu punaiseen ledvalo nauhaan. Molemmissa keskuksen päissä on isot punaiset rusetit. Näyttävää, vaikkakin tyylikkyydestä voi olla montaa mieltä.
Joulukadun valoja
Tuomiokirkko portaiden alapäästä kuvattuna.
Paremman kuvan saa Senaatintorin toiselta puolelta.

Hotelli Kämp tällä kadulla oli pari iltaa myöhemmin Itsenäisyyspäivä
juhlien jatkojen pitopaikkana.

Helsingin kaupungintalo iltavalaistuksessaan. Kauniilta näyttää. Ja takaa näkyy taas tuomiokirkko.Toinenkin joulukonsertti mahtui ohjelmaan muutaman päivän sisällä. Tämä konsertti pidettiin Porvoon tuomiokirkossa, joka sijaitsee Porvoon vanhassa kaupungissa. Konsertissa esiintyi Lohjan kaupunginorkesteri sekä oopperalaulajat Essi Luttinen ja Hannu Jurmu.

Sää konsertti iltana oli kaikkea muuta kuin jouluinen, satoi kaatamalla vettä.


Tuomiokirkon kaunis saarnastuoli


Kirkko on täynnä kauniita yksityiskohtiaKonsertti oli hieno. Essi Luttisen ääni oli upea ja eläytymistä lauluihin voi vain ihailla. En tosin ole koskaan käynyt oopperassa, joten eipä minulla ole juuri vertailu kohtaa, mutta tykkäsin kovasti. Vaikeuksia tuotti vain se, että nenäliinaa ei ollut mukana... Allekirjoittaneet kyynelkanavat saivat kunnon huuhtelun...


Tenori Hannu Jurmu ja mezzosopraano Essi Luttinen

Teinpä yhden hankinnankin liittyen rakkaaseen valokuvausharrastukseen liittyen. Ajattelin, kun tuota pimeässä kuvaamista nyt harjoitellaan, niin otetaanpa jalusta apuun. Olen sellaista jo pidempään etsiskellyt. Tiedän, että käyttö on aika vähäistä. En jaksa kantaa kuvausreissuilla mitään ylimääräistä ja kärsivällisyyskään ei oikein kestä sen kokoamista ja asettelua. Joten halpa sen olla pitää... No, löysin lopulta mielestäni aika hyvän hinta/laatusuhteeltaan ja nyt se könöttää pussissa tuossa. Olenpa kerran sen käyttöä kotipihalla harjoitellutkin, vielä hitaampaa kuin olin kuvitellut! Miten ihmeessä se kamera saattaakin olla aina väärässä kulmassa! Mutta ehkä se siitä, kunhan harjoittelee tarpeeksi.

Kyllä jalusta kuitenkin mahdollistaa huomattavasti paremman kuvan vähässä valossa. Kamera ei tärähdä ja aukkoarvoa voi suurentaa. Tässä lyhty ja muratti :).

Lyhtyjä löytyy nyt myös terassilta roikkumasta. Pipomies ne laittoi paikoilleen. Kauniita ovat illalla siinä loistaessaan.

Siinäpä tämän hetken kuulumisia.

Hyvää joulukuun jatkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Kiitos taas kauniista kuvista ja selventävistä teksteistä. Sinulla on ihana harrastus kun me toiset saamme nauttia harrastuksen tuloksista. Oikein leppoisaa ja hyvää joulua teille ja onnellista uutta vuotta 2015!

  VastaaPoista
 2. Tykkään katsella kuvia, joten onpa kiva kun joku harrastaa niin aktiivisti niiden tarjoilua muidenkin ihailtaviksi. KIITOS!!

  VastaaPoista
 3. Olepa hyvä. Minulla on nykyään melkein aina kamera mukana, joten kuvia riittää kyllä :)!

  VastaaPoista
 4. Konsertteja, luontoa, jouluvaloja kyllä on mukava katsella monesta kulmasta tätä eloa. Lämmintä Joulumieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin pimeänä vuodenaikana täytyy kaikinkeinoin piristää mieltä.

   Poista