sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Sapokka ja Stadi

Syyskuu!

Eipä voi enää allekirjoittanutkaan muuta väittää, kyllä syksy on tullut! Ja kohta pääsee kuvaamaan muuttolintuja. Se on yksi syksyn hyviä puolia. Vaikkakin syksyllä muuttajien kuvaamisessa on eri tunnetila kuin keväällä. Haikeus ja pieni surumielisyys yhdistyvät lintujen kauneuden ihailuun. Ja onhan luontokin kaunis.

Kaarisiltaa pitkin puistoa ihailemaan.

Allekirjoittanut aloitti kuitenkin syyskuun ihailemalla Kotkan Sapokkaa anopin kanssa. Valitettavasti päivä oli pilvinen, mutta ei sentään satanut.Sapokassa on paljon nähtävää. Kauniita puita ja kasveja, mutta myös taidetta, perhosia ja lintuja!!
Minua on petetty!!!... Ei vaan, tajusin kyllä heti ettei kyseessä ole oikea kattohaikara :)


Tämä söpö sorsa sen sijaan on oikea. Kovin innokkaana lähestyi ensin allekirjoittanutta, mutta sitten kun ei saanutkaan makupaloja lähti äänekkäästi protestoiden pois. Sapokassa lintujen ruokkiminen on kielletty, mutta kyllä sorsa tietää mikä on ihmisen tärkein tehtävä...

Vesiputous taitaa olla monille suurin syy tulla Sapokkaan. Ja onhan se hieno.
Kaunis kärhö allekirjoittaneen lempivärissä!
Vielä joku lumpeenkukkakin oli voimissaan.

Huomaa kuvasta vihreän monet sävyt!
Sapokassa oli kauniita kukkaistutuksia. Me tietenkin anopin kanssa ihailimme niitä pitkään ja hartaasti. Voi kun osaisi omaankin pihaan suunnitella jotain näin kaunista...
Amiraalikin tykkää kukista... Tämä yksilö on hieman "reissussa rähjääntynyt!"
Tätä kaunoista en tunnistakaan. Ystäväni kertoi että tämä on kelloköynnös.
Cosmoskukan sen sijaan tunnen. Ihanan pinkki väri!
Sapokkaan kannattaa mennä myös kauniina syysiltana, putous on silloin kauniisti valaistu. Me kuitenkin lähdimme syömään! Raittiissa ilmassa tulee nälkä!
Malmi ja Stadi


Allekirjoittanut on Pipomiehen kanssa käynyt cruisailemassa.  Kävimme Helsingissä. Ensin ajoimme Malmilla, jossa oli Pre-Party.

Pääsimme lähtemään kotoa vasta klo 18 jälkeen, joten olimme Malmilla aika myöhään.

Mielestäni lentokentän rakennukset ovat kauniita!


Malmin lentokenttää uhkaa Helsingin kaupungin aikomus muuttaa lentokenttäalue asuinalueeksi. Paikalla oli henkilöitä keräämässä nimiä kansalaisaloitteeseen, jossa esitetään lakia säädettäväksi Helsinki-Malmin lentokentä suojelemiseksi.


Kovin kauaa emme olleet Malmilla, sillä kaikki muut alkoivat lähteä kohti Kauppatoria ja Stadi cruisingia. Mekin siis lähdimme käymään Helsingin keskustassa.

Hämärää...

Jenkkiautoja oli paljon kaupungilla ja ihmisiä. Torille emme edes viitsineet auton kanssa yrittää, vaan veimme oman automme kauemmas parkkiin ja kävelimme torille.


Toria reunustavat rakennukset iltavalaistuksessa.

Torilla musiikki soi ja ihmiset kuljeksivat autoja ihailemassa. Paikalla oli paljon autoja. Moni oli viimeistä kertaa tänä vuonna torilla, onhan seuraava Stadi Cruising vasta lokakuussa ja silloin monilla on jo auto laitettu talvilevolle.


On se kiiltävä kromi upiaa...
Kaunis auto ja huomaa kivan väriset terassi tuolit kadulla.
Olimme torilla kauan. Näimme paljon tuttuja, joiden kanssa rupatellessa aika kului huomaamatta. Mutta lopulta oli pakko lähteä omalle autolle ja kotiin.

Kun tulimme automme luo huomasin, että SkyWheel Helsinki sattui juuri loistamaan samanvärisenä kuin meidän auto. Pakkohan siinä oli sitten Pipomiehen asetella auto niin, että saadaan molemmat samaan kuvaan.

Ja merikin näyttää samanväriseltä kun siihe heijastuu maailmanpyörän värit.

Värit kohdillaan!
Tyytyväisinä lähdimme Pipomiehen kanssa kohti kotia. Olihan ilta ollut tosi mukava!


Kauneutta omalla pihalla!
Tässä kaikki tällä kertaa.

Hyvää syyskuun jatkoa! Nautitaan kauniista kukista, perhosista ja syyspäivistä!


5 kommenttia:

 1. Meidän pihassa on lennellyt kaunis perhonen ja en millään muistanut että mikä on nimi. No nyt selvisi sun blogista, että se on Amiraali

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amiraaleja on nyt ollut lennossa, meidän pihalla kiertelee yksi ahkerasti kukasta kukkaan.

   Poista
 2. Moikka. Kyllä tuo sinun kirjoitus taito on mahtava. Aivan upeaa lukea sinun tekstejä. Sapokka on mahtava paikka myös kesällä kun alppiruusut ja atsaleat kukkii. Upeat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sami :) Tuosta kirjoitustaidostani voi kyllä olla montaa mieltä... ;). Sapokka on ihana! Olimme kesällä myös Kotkassa, ja ne alppiruusut ja atsaleat oli kerrassaan upeat. Valitettavasti silloin ei ollut kameraa mukana.

   Poista
 3. Bridges are wonderful things. When I was a child I could never resist looking over a bridge - and it hasn't changed much into adulthood. A good bridge is a thing to be cherished and in Europe you have so many interesting old ones.

  VastaaPoista