tiistai 21. kesäkuuta 2016

Arktika osa 2 "Nyt tarkkana!"

SunnuntaiAllekirjoittaneen ja Pipomiehen osalta sunnuntai oli viimeinen Arktika päivä. Lähdimme taas hyvissä ajoin kohti Virolahtea. Leerviikissä oli aamupäivällä vain muutama innokas lintuharrastaja. He olivat kuulemma lähteneet liikkeelle jo aamulla kolmen maissa ja tehneet ensin veneellä retken merelle. Ja jotkut olivat istuneet Virolahden rannoilla koko yön parvia tähyilemässä. Täytyy tunnustaa, että allekirjoittanut katseli silloin unikuvia...

Ensimmäinen siivekäs, jonka näimme ei kuitenkaan ollut lintu vaan kaunis neitoperhonen. Olin juuri pari päivää aiemmin valitellut Pipomiehelle, etten ole saanut perhoskuvia. No, nyt sain ainakin muutaman neitoperhosen kuvan...


Neitoperhonen

Minua tarkkaillaan... 
Kurkelantie kulkee erittäin lähellä valtakunnan rajaa.
Koska oli vielä niin aikaista, ettei parvia ollut tulossa, lähdimme ajelemaan peltomaisemiin. Kurkelassa ei tällä kertaa kuitenkaan näkynyt petolintuja. Taisi olla ensimmäinen kerta kun niin kävi.
Rakas lukijani, jos satut Virojoen maisemiin, niin jo useaan kertaan mainitsemani paikkojen lisäksi kannattaa ajaa Kotolantielle, siellä on kauniita pelto- ja jokimaisemia.


Kaunista jokimaisemaa...Hienojen maisemien jalkeen olikin taas aika palata katsomaan lintuja. Istuin kivillä ja katselin merta, mikäs lintu siellä oli uimassa...


Ensimmäinen lähihavaintoni tukkakoskelosta (uros)! 

Isokoskelo pariskunta lennossa.


Sitten lintuopas saapui kertomaan meille, että 5 kilometrin päässä on tulossa 1500 vesilinnun parvi. "Nyt tarkkana!" Kuului neuvo! Ja mehän olimme tarkkana!

Sunnuntaina lensi päämme ylitse useita satojen, jopa tuhansien lintujen parvia. Auts, niska parka!! 

Illan viimeinen havainto oli pysähdyttävä. Merikotka saapui luodolla olevien haahkojen kauhuksi paikalle. Ja se oli nälkäinen, mukaan lähti yksi onneton haahka naaras. 

Syö tai/ja tule syödyksi...

Valitettavasti kaikki hauska loppuu aikanaan, niin myös meidän Arktikamme. Oli aika kiittää ihania lintuharrastajia ja lähteä kotiin. 

Ja kiitos Virolahden kunnalle, hienosti järjestetty tapahtuma!

Tallinna


Allekirjoittanut on toki tehnyt muutakin kuin tarkkaillut ja kuvannut lintuja. Eräänä päivänä teimme äidin kanssa päivän shoppailureissun Tallinnaan. Ohjelmaan kuului Vanhassakaupungissa käveleskelyä, ruokailu ja no, sitä shoppailua marketeissa.

Lempipaikkamme on Vanhankaupungin portilla olevat kukkakojut. Siellä tulee aina otettua kukkakuvia.


Näkymä satamasta Vanhaankaupunkiin.

Laivamatkalla Helsinkiin istuimme laivan kannella ja nautimme kauniista merimaisemista. Helsinki
Päivä oli oikein onnistunut ja nautin rakkaan äitini seurasta, kuten aina. Neljä tuntia vaan on niin lyhyt aika viettää Tallinnassa...

Minulta on jo kyselty, missä viipyvät kesän autokuvat! Nyt on aika mennyt lintujen katseluun ja muuhun, ei ole ehtinyt autotapahtumiin.

Mutta!! Ystävälläni on menossa projekti, josta laitan tähän loppuun pari kuvaa, ehkä näin saan anteeksi autoharrastuksen laiminlyönnin!

Eikös ole upea väri!

Plymouth Duster


Tässä kaikki tällä kertaa, ensi kerralla mennäänkin lomalle Pohjoiseen...

Hyvää juhannusta kaikille!!!!

4 kommenttia:

 1. Moi. Taas tuli yksi tyytyväinen lukija. Iso kiitos. Mahtavia kuvia. Tuo oli kyllä mahtava näky kun kotka nappasi haahkan. Vaikka se ei hyvältä tunnu. Kerkesitkö huomaamaan mitä kaikkia lintuja isossa parvessa oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sami. Kiva, että tykkäsit :). Juu, pahaltahan se haahka paran puolesta tuntuu, mutta luonnossa on luonnon lait. Muistaakseni siinäkin oli mustalintuja ja alleja. En vielä Arktikan aikaan älynnyt pitää Havis vihko mukana...

   Poista
 2. Stunning photography. The butterfly is so vivid and bright.

  VastaaPoista