tiistai 2. helmikuuta 2016

Valoja ja värejä pimeydessä


Paras 2015 / Best 2015

Äänestys vuoden 2015 parhaasta kuvasta päättyi sunnuntaina 31.1. Äänestyksen tulokset ja arvonnan voittajat julkaistaan helmikuun puolessa välissä.

The Best 2015 voting ended at Sunday 31.1. results and the winners of the draw will be publicized later in February

Toivottavasti meneillään oleva vuosi on alkanut kaikilla mukavasti. Allekirjoittanut on ollut kiireinen, mutta kuvaamassa olemme käyneet muutaman kerran.

Vielä joulun jälkeenkin oli paljon vesilintuja merenrannoilla. Näimme kyhmyjoutsenia ja isokoskeloita isoina parvina. Viereisessä kuvassa aallokossa ui jo tutuksi käyneen perheen jäsen.


Isokoskeloita auringonlaskussa 

Onnistuimme myös näkemään metsälintuja. Tässä oksalla ylimmällä tutkailee maastoa teeri. Tämä on oikeastaan allekirjoittaneen ensimmäinen kuva teerestä.

Kyseessä olikin varsinainen poseeraaja. Istuskelimme Pipomiehen kanssa ihailemassa ja kuvaamassa lintua varmaan puolituntia. Kaveri ei ollut millänsäkään. Vaihtoi vaan puuta yhdessä vaiheessa, kun tuli nälkä.

Koivun urvut ovat talvella teeren ruokaa
Lopulta lähdimme eteenpäin ja jätimme teeren jatkamaan ruokailua.

Ilta Helsingissä

Kämpin ravintolan
sisäänkäynnin edessä
loistivat kauniit jouluvalot
Jälkiruoaksi allekirjoittanut nautti
kaakaon ja Pipomies Café Latten.
Nekin aivan ihanat!

Eräänä iltana ajelimme Helsinkiin. Ajattelimme käydä kahvilla tai syömässä jossakin mukavassa paikassa.

Pitkän pohdiskelun jälkeen päädyimme Kämpiin.

Päätimme tilata salaatit. Allekirjoittanut tilasi Nizzan salaatin. Miten yksinkertaisista aineksista voikin saada aikaiseksi jotain niin hyvää ja maukasta! Ainoa asia joka jäi harmittamaan, oli että tilasimme pienet salaatit!


Hieno aula...

Kauniita kristallikruunuja... ja juomiakin löytyy moneen makuun.
Paljon valoja! Mutta kun ei ollut lunta...
Vasta 2.1. saimme lumipeitteen.


Helsinki Lux


Tänäkin vuonna päätimme käydä katsomassa Lux tapahtumaa.

Helsingissä oli kova pakkanen ja lumipyry kun saavuimme sinne. Ensimmäiseksi kävimme katsomassa Ateneumia. Kauniita eri värejä heijastui Ateneumiin julkisivuun, teos oli Sun Effectsin Candy House. Seuraavaksi suuntasimme Senaatintorille katsomaan millainen on Ilon kuvia teos, jossa heijastetaan kuvia Tuomiokirkkoon. Allekirjoittanut otti kuvia, vaikkakin kädet olivat jo niin jäässä, ettei sormissa ollut tuntoa.Tuomiokirkon tapuliin heijastettiin myös teos, kävin sitäkin katsomassa, mutta myönnän, etten siitä ollut kovin kiinnostunut. Kuvasin ja katselin mieluimmin väkijoukkoa.
Senaatintorin jälkeen menimme Ruttopuistoon eli Vanhaan kirkonpuistoon. Siellä oli eri teoksia ja paljon värejä ja valoja. Ehdottomasti hienoin LUX paikka, allekirjoittaneen mielestä.


Värit saivat puiston näyttämään epätodelliselta.


Myös kirkko oli avoinna yleisölle,en kuitenkaan jäänyt jonottamaan 15 asteen pakkaseen.


Puistosta oli ihana päästä autoon lämmittelemään. Onneksi olin varautunut kylmään paksulla vaatekerroksella. Mutta ne kädet... Kuvaaminen ei onnistu käsineet kädessä pimeällä, kun koko ajan muutan kuvaussäätöjä.

Viimeisenä kävimme katsomassa Annantalon ulkoseinään heijastettavaa teoasta. Näytti aivan kuin talo olisi tulessa.


Ja pitihän sitä jotain huikopalaakin ottaa.
Vuohenjuustoleipä ja jälkiruoaksi sitruuna- marenkitorttua...Tämän jälkeen ilmoitin Pipomiehelle, että nyt pitää saada jotain lämmintä juotavaa. Allekirjoittaneen mielestä kaakao on pakkasella paras juoma! Ja erittäin hyvää sellaista saa Café Ursulasta. Ja kun päälle vielä saa erittäin runsaasti kermavaahtoa niin eihän se voi olla kuin aivan älyttömän hyvää!

Kotimatkalla keksimme uuden idean! Mennäänpä Kilpilahdelle kuvaamaan Porvoon jalostamon liekkejä! Ei muuta kuin sinne siis. Etsittiin siinä sitten parasta mahdollista kuvauspaikkaa. Pipomies ajoi ja ajoi... allekirjoittanut löysi aina jotain vikaa paikoista. Lopulta Pipomies totesi että nyt me ollaan saatu vartija peräämme! Ja todellakin vartija ajoi automme viereen ja kyseli (todella ystävällisesti) etsimmekö jotain tiettyä paikkaa. No, kello oli jo puolilla öin, joten nolona siinä esittelin kameraa ja selittelin, että kun ajattelin ottaa yökuvia.

Erittäin ystävällinen vartija kertoi minne meidän kannattaa ajaa, jotta saadaan mahdollisimman laajalta alueelta kuva. Kiitimme ja ajoimme kyseiseen paikkaa. Ja otin siinä sitten lumituiskussa ja yli 20 asteen pakkasessa kädet tutisten monta kuvaa.

Tulipatsaasta nousi kaunis valon säde ylös taivaisiin...

Ja sitten äkkiä kotiin lämpimään!

Näin alkoi allekirjoittaneen ja Pipomiehen vuosi. Tästä on hyvä jatkaa. Ensi kerralla käydään ainakin jäällä.

Hauskaa helmikuun alkua kaikille!

4 kommenttia: