tiistai 6. tammikuuta 2015

Se meni nyt, 2014!

Reserviupseerikoulun päärakennus Haminassa
Nyt olemme sitten vuodessa 2015! Kuinkahan sen taas muistaa kun pitää päivämäärä kirjoittaa... Tässä blogissa ollaan kuitenkin vielä viime vuodessa. Laitan joulun kuulumisia, kun ne ovat tässä vauhdissa jääneet kirjoittelematta.
 
Porvoo
Kävin ennen joulua ystäväni luona Porvoossa vierailulla. Kävelimme Vanhassa Porvoossa. Ihanissa putiikeissa hypistelin kauniita esineitä. Sain kuitenkin pidettyä itseni jotenkuten kurissa ja lompakko pysyi enimmäkseen käsilaukussa. Jotain pientä tuli toki ostettuakin.


Raatihuone

Kävimme myös syömässä ravintola Gabrielissa. Ruoka oli erittäin hyvää. Paikka oli niin täynnä, että vapaana oli vain yksi pöytä. Mutta sehän riitti meille!


Vanha pihapiiri
Vanhan kaupungin kapeat pikku kujat ovat osittain tosi jyrkkiä.
Kävimme kolmen tekstiilitaiteilijan Inka Kivalon, Heli Tuori-Luutosen ja Riitta Turusen näyttelyssä. Kuvassa oikealla minua eniten miellyttänyt työ, Inka Kivalon SUB ROSA. Varmaankin kuvassa on ruusuja, mutta allekirjoittanut näki siinä vaaleanpunaisia pikku possuja... Olisikohan joulun läheisyys ollut syynä moiseen.

Ystäväni tarjosi vielä päivän päätteeksi teetä kotonaan, joka sijaitsee hienossa vanhassa kerrostalossa. Kotiin palasin hyvillä mielin, kuten aina, kun saa viettää aikaa ystävien parissa.

Joulu

Seuraavana päivänä oikeastaan jo alkoikin meidän joulumme! Kävimme tuolloin Loviisan kuoron joulukonsertissa Loviisan kirkossa. Taas saimme kuulla kaunista laulua ja allekirjoittaneen nenäliina paketti tyhjeni jälleen. Mikä ihme siinä on, että liikutun aina niin perusteellisesti kauniista musiikista! Ja elokuvista, ohjelmista ja vaikkapa vain kauniista kuvasta! Joulun aika erityisesti on oikeaa kyynelten tulva-aikaa...

Loviisan kuoro Loviisan kirkossa


Aattona saimme vieraaksi meille rakkaita ihmisiä! Äitini, veljeni ja anoppi saapuivat kylään iltapäivällä.


Ensimmäisenä oli vuorossa jouluaaton kirkko. Kävimme Pernajan Pyhän Mikaelin kirkkossa, jossa aikoinaan on vihitty Pipomies ja allekirjoittanut. Kovin paljon ei ollut ihmisiä, valitettavasti. 

Kirkonmenojen aikana sää oli muuttunut erittäin hankalaksi, ajoimme kotiin sakeassa lumipyryssä ja liukkaalla tiellä. Lunta pyrytti jonkin aikaa. Kotiin pääsimme kuitenkin turvallisesti.

Loppuilta menikin sitten hyvän ruoan parissa. Pöytä notkui perinteisistä ja vähemmän perinteisistä jouluherkuista.

Joulupäivänä maa oli valkoinen ja pakkastakin ihan mukavasti. Lähdimme metsään sulattelemaan ruokia, että jaksaa sitten syödä lisää! Aurinkokin paistoi jossain puiden takana.
Puiden oksat notkuivat lumesta.


Kansallisoopperassa
Joulun jälkeen oli vuorossa elämäni ensimmäinen ooppera! Varasin liput jo hyvissä ajoin marraskuussa Puccinin La Bohéme oopperan esitykseen. Paikat olivat viimeiseltä riviltä, ylimmältä parvelta. Aika kalliita ovat liput, varsinkin permannolle.Oopperatalo iltavalistuksessa.


Ennen esityksen alkua kiertelimme Oopperatalossa katselemassa. 


Esitys oli loppuunmyyty. Tässä kuvassa ihmisiä ei ollut vielä paljoa paikalla.

Kuvat talon sisällä otin kännykkäkameralla, ei oikein ota enää hyviä kuvia.Väliajalla joimme teetä ja kahvia ja söimme mustikkaleivokset. Hyvää oli. Vinkiksi muille ensimmäistä kertaa oopperaan menijöille, kannattaa varata etukäteen pöytä ja syötävät. Me emme olleet niin tehneet ja niinpä nautimme herkut seisten.
Esitys oli hieno! Musiikki oli niin upeaa, se vie mukanaan! Ja laulu esiintyjiltä tulee niin vaivattomasti... Kaksi ja puolituntia kului kuin siivillä. 


Oopperan jälkeen oli vuorossa illallinen Hotelli Kämpissä.

Illallisen jälkeen ajoimme tyytyväisenä kotiin. Tämä täytyy joskus ottaa uusiksi... 

Loppuun kuva suloisesta Zillasta. Britistä, joka vei allekirjoittaneen sydämestä palasen...

Kummipoikani syntymäpäiväjuhlien kuvattu tähti!
Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2015 kaikille!22 kommenttia:

 1. Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas on vuosi uusi ,toivottavasti hymys pysyy suus.Kuvia kauniita lisää siis.

   Poista
 2. Olet harrastanut kulttuuria.

  VastaaPoista
 3. Hyvää Uutta Vuotta

  VastaaPoista
 4. Porvoo on kaunis kaupunki talvellakin.

  VastaaPoista
 5. Ok Taas kuvia vaikka mitä.

  VastaaPoista
 6. Gott Nytt År! Du hinner då med allt. Lovisakören sjunger verkligen vackert. Synd att jag missade konserten. Förresten, har du varit på konsert i Musikhuset? Det är helt fantastisk akustik där.
  Jag har inte varit så kulturell under julen, men söndagen den 25.1 ska jag iväg till Didrichsens museum och se på Munch-utställningen. Ser framemot det.
  Ajjo, nu skrev jag på svenska. Anteeksi. Du får ha Pipomies och översätta! :)

  VastaaPoista
 7. Hyvää Uutta Vuotta Sinullekin Inge! En ole käynyt Musiikkitalossa, olen kuullut kehuja. Varmasti sinnekin menen kunhan on sopiva tilaisuus. Munch näyttely on varmasti mielenkiintoinen! Saa kirjoittaa ruotsiksi, ymmärsin ihan itse kaiken ;)! Pipomieheltä silti terkkuja!

  VastaaPoista
 8. Kämpissä saa aina hyvää aina hyvää ruokaa :)!

  VastaaPoista
 9. Oli ihan mukavaa aloittaa tämä vuosi näin ja nähdä kaikki kaverit!

  VastaaPoista
 10. Aivan ihania valokuvia.Ihana että joku viitsii vielä kiireisen työpäivänkin jälkeen ilahduttaa
  muita ihmisiä.

  VastaaPoista
 11. Hyvää Uutta Vuotta ! Blogisi kuvat ovat erittäin hyviä. Marja-Leena

  VastaaPoista
 12. upeita kuvia on sun blogissa,ja ihanaa kun oltiin samassa samulin wau-konsertissa

  VastaaPoista
 13. Kauniita kuvia oli hauska katsella kiitos

  VastaaPoista
 14. Taas on vuosi uusi ,toivottavasti hymys pysyy suus.Kuvia kauniita lisää siis.

  VastaaPoista