lauantai 20. joulukuuta 2014

Neljä yötä jouluun...

Se on niin lähellä! Joulu! Useassa kodissa ovat varmaan valmistelut meneillään... Itse en ole vielä paljoakaan tehnyt, kinkku tosin on ostettu ja pikku hiljaa ostoskoriin on ilmestynyt muitakin jouluaaton ruokapöytään kuuluvia herkkuja. Täytyy kai myöntää, että olemme olleet Pipomiehen kanssa niin paljon "tien päällä", ettei esimerkiksi joulusiivous ole edes käynyt ajatuksissa.

Kävimme eräänä iltana taasen Helsingissä. Kaupungilla alkoi tietysti tehdä mieli jotain pientä purtavaa ja päätimme piipahtaa Café Ekbergissä. Siellä ei olekaan pitkään aikaan tullut käytyä.


Olihan siinä taas vitriinissä tarjolla kaikkea herkullista!Onneksi tarjoilija tuo listan tuotteista pöytään ja tilaus tehdään vasta silloin. Muuten allekirjoittanut saattaisi seisoi tiskillä jonon tukkeena kauan...

Lopulta valinta osui molemmilla Napoleon leivokseen, aina varma valinta! Teen juojana ilahtuu aina ensiluokkaisesta teestä. Nyt tilasin Marco Polo teen, suosittelen!Herkuttelun jälkeen kävimme katsomassa Finlandia taloa. Oikeastaan tarkoituksena oli kauempaa kuvata ja saada näkyviin hienot värit, mutta tekniikka petti, eli liian pimeää ja liian lyhyt putki. Siispä sain tyytyä kuvaan talon pihalta...


Eräänä iltana matkamme suuntautui Lahden kautta Heinolaan. Heinola viettää tänä vuonna 175 v. juhlia. Sen kunniaksi ilmeisesti kaupungin keskusta on koristeltu tosi kauniisti jouluvaloilla.

Puistossa voi kävellä jouluvalojen alla.
Torin ympärillä olevat puut on kaikki koristeltu jouluvaloilla.
Puun runko ja isoimmat oksat on koristeltu jouluvaloilla.Matkan varrella Lahdesta Heinolaan on mielenkiintoinen ruokapaikka nimeltään Busburger. Tätä ruokapaikkaa on laajennettu lisäämällä jatkeeksi amerikasta tuotu koulubussi. Allekirjoittanut ei bussin puolella halunnut ruokailla, sen verran ahtaat pöydät siellä oli.
Sisustus ruokapaikassa on amerikkalaistyylinen, tai ainakin sellainen mielikuva kävijälle halutaan luoda. Päädystä mennään bussin puolelle. Ruoka oli erittäin hyvää ja annokset ovat todella suuria...

Tukholma

Meillä on ollut tapana joka vuosi risteillä Tukholmaan ennen joulua. Ja niin teimme tänäkin vuonna. Nyt olimme matkalla kolmestaan Pipomiehen ja anopin kanssa. Menomatkalla oli myrsky ja ilta loppui aikaisin. No, hytissä oli ihan mukava lukea kirjaa ja samalla miettiä, tälläistäkö olisi pyykinpesukoneessa pikapesuohjelman ollessa käynnissä... Onneksi seurueestamme ei kukaan kärsinyt pahoinvoinnista.

Aurinko nousee!

Pipomies (ilman pipoa!) matkalla linnaan, joka näkyy taustalla.Aamulla olikin kaunis sää ja aamupalan jälkeen lähdimme katsomaan kaupunkia. Menimme satamasta bussilla Kuninkaallisen oopperatalon pysäkille ja kävelimme siitä sillan yli Vanhaan kaupunkiin.
Joutsenia ja muita vesilintuja oli kerääntynyt paikalle paljon. Lieneekö odottaneet ruokaa.
Vanhan kaupungin kapeilla kujilla on mukava käveleskellä ja katsella näyteikkunoita.

Ihania!
Kuninkaan linna
Komea on portaikko, en kuitenkaan mennyt sisälle tällä kertaa...
Hän vartioi kuninkaan linnaa.
Vartijoiden vaihto suoritetaan puolilta päivin.


Vanhan kaupungin kujilla kävely kävi jalkoihin ja teki mieli istahtaa jonnekin. Tämä tonttu oli kuitenkin sen verran tuiman näköinen, ettei viereen uskaltanut mennä.
Oli siis aika palata laivalle. Bussia odotellessa Pipomies vielä ihmetteli paikallisia ajoneuvoja. Ilme kertonee enemmän kuin tuhat sanaa...

Paluuiltana ei onneksi ollut niin kovaa merenkäyntiä. Laivalla oli rauhallista. Eipä montaakaan kanssa matkustajaa näkynyt laivan käytävällä, kun hissillä ajoin hyttikerrokseen.


Seuraavana aamuna olimmekin takasin Helsingissä. Aurinko paistoi sielläkin, ainakin sen aikaa kun ajoimme pois satamasta.

Loppuun video! Olen harjoitellut videokameran käyttöä. Tässä ensimmäinen harjoitusotokseni! Ihan kamala, mutta omalla tavallaan hauska. Videossa Pipomies lempipuuhassaan...


Tässä kaikki tällä kertaa, älkää stressatko liikaa jouluvalmisteluilla, se tulee joka tapauksessa, valmistelemattakin!

10 kommenttia:

 1. Ehditte paljon löytää kivoja paikkoja. Heinolasta minulla on iloisia lapsuusmuistoja; olin siellä mummon luona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tykätään ajella pitkin ja poikin... Mennään sinne, minne auton nokka näyttää :D

   Poista
 2. Kiitos jälleen kerran ihanista kuvista.

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia, varsinkin nuo Heinolan jouluvalot olivat upeita. Kivaa joulun odotusta sinulle ja tietysti pipomiehelle, vaikka pipo ei ollutkaan päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Sinulle, myös pipomies lähettää terveisiä!

   Poista
 4. Herkkuja on monenlaista, jouluvalot, ihan tulee mieleen että jotakin suurta on tulossa,

  VastaaPoista
 5. Paljon olet ollut liikenteessä ja monenmoista kuvattu. Hienoja kuvia jouluvaloista. Itsellä on jäänyt kotipihan jouluvalojen katselemiseen. Jospa tästä rauhoittuis kun saa kinkun vielä uuniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän pimeyden keskellä jouluvaloja onkin mukava katsella.

   Poista