torstai 8. toukokuuta 2014

Kevätpäivän kohtaamisia

Viikko on taas vierähtänyt ja olemme jo toukokuussa. Lehdet ovat puhjenneet koivuihin, monet kukat kukkivat ja luonto muuttuu muutenkin värikkäämmäksi. Nurmikoilla kasvaa nyt käenrieskaa. Tämä pieni, kaunis kasvi on jäänyt mieleeni lapsuudesta. Eräässä leikkipaikassamme oli sitä todella runsaasti.

Paikalla oli ihana, pensaiden keskelle jäävä mainio piilopaikka. Siellä sai kauniilla säällä rauhassa lueskella kirjaa tai olla muuten vaan piilossa aikuisilta...

Tämä kukka on mukulaleinikki, kuvattu työpaikkani pihalla, jossa muuten tällä hetkellä kukkii paljon eri kevätkukkia.
Viime viikon perjantaina kävimme Helsingissä. Joka puolella kukkivat kirsikkapuut. Alussa sää oli vielä  ihan kaunis...
Kauaa ei kuitenkaan saanut aurinkoa  katsella, vaan taivalle alkoi kertyä tummia pilviä ja muodostua sumua merelle. 
Varsinainen syy Helsingin reissuun oli Stadi Cruising, jossa kävimme katsomassa autoja. Sateesta huolimatta oli paljon hienoja autoja liikkeellä.

Chevrolet
Tyydyin tällä kertaa kuvaamaan omasta autosta. Onhan se paljon mukavampi istua kuivassa ja lämpöisessä kuin värjötellä kylmässä ja kastella itsensä kaatosateessa.

Itse olimme liikkeellä tavallisella autolla, ei jenkillä.
  Edessä Dodge, takana Checrolet Corvette

Tässä kuvassa auton lasissa olevat sadepisarat haittasivat, mutta toisaalta jotenkin tuovat kuvaan jotain kauneutta...
Seuraavaksi laitankin tähän kuvasarjan eräästä kohtaamisesta. Tämä tapahtui, kun kuvasin pellolla syövää kurkea Liljendalissa. Kuvassa on taustalla maanviljelijä peltotöissä, hanhia ja kurki, jonka ohi pyyhältää rusakko. Kuvat on valitettavasti otettu niin kaukaa, että ovat aika epäselviä. Mutta silti näkee miten kurki seuraa tarkasti rusakon menoa.
Rusakko jatkoi matkaansa ja kurki jatkoi syömistä, kuten taka-alalla olevat hanhetkin. Pellolla oli samaan aikaan valkoposki ja metsähanhia.

Samalla retkellä kävin tarkastamassa tilanteen vakipaikallani. Siellä ollaan nyt kovasti rakentamassa koteja. Samalle luodolle rakentavat joutsenet, tiirat ja silkkiuikut. Nämä siis ainakin huomasin.

Ahkerasti tekevät nämä isot linnut pesää. Ja ei, minä en häiritse tätä pariskuntaa, olen kaukana ja välillämme on runsaasti vettä. 
Kun menin katselemaan joutsenten pesänrakennus puuhia, ensimmäisenä paikalla tervehtimässä minua oli västäräkki.

"Kaksijalkaista isoa otusta pitkällä mustalla naamalla" kävi ihmettelemässä myös orava. 
Tämä viikko on Euroviisu viikko. Tiistaina oli ensimmäinen semifinaali ja tänään torstaina on toinen, jossa myös Suomen edustaja Softengine kilpailee. Olemme innokkaita viisujen seuraajia. Tässä pari kuvaa viisujen kunniaksi Kööpenhaminasta, jossa tämän vuoden kisat käydään. Kuvat ovat kesän 2013 matkaltani, jonka tein äitini kanssa.
Pieni merenneito eli Den Lille Havfrue taitaa olla kuuluisin Kööpenhaminan nähtävyys. Nimi kuvaa hyvin patsasta, se todella on yllättävän pieni...

Alakuvassa on Nyhavn. Täällä asui 1800 luvulla kuuluisa satusetä Hans Christian Andersen, jonka satu on myös Pieni merenneito.

Hyvää Äitienpäivää kaikille,
erityisesti omalle Rakkaalle Äidilleni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti