tiistai 30. toukokuuta 2017

Uusia alivuokralaisia / New subtenants

Kesäkuu lähestyy!! Ja ilmat kylmenee... Ah, Suomen suvi...😊
No onhan se ihana se Suomen suvi, vaikka mitä keliä olisikin luvassa. Pääasia, että on valoa ja luonto kukoistaa!
Allekirjoittaneen ja Pipomiehen luonnon tarkkailu ja kuvaaminen on viime aikoina tapahtunut lähinnä kotikonnuilla.

Kotipihan kuulumisia


Omalla pihallakin tapahtuu. Olemme saaneet uusia alivuokralaisia. Kirjosieppo pari on hyväksynyt pönttömme asunnokseen, pitkän pohdinnan ja tarkastelun jälkeen. Rouva ei selvästikään ollut aluksi tyytyväinen.

"Siis tämäkö on se sinun kehumasi luksus asunto!!"
"Tämähän on tosi hieno ja hyvällä paikalla!!Ja tässä on ihan hurjan halpa vuokrakin, ei tarvitse muuta, kuin silloin tällöin näyttäytyä tuolle isolle pitkä nenäiselle hölmölle tuolla terassilla."
"Hmm.. no hyvä on! Otetaan tämä! Mutta Sinä ukkoseni saat siivota, katso nyt tuota kattoakin, ihan täynnä roskia"
"Kyllä rakas..."
"So this is the Your luxury apartment!!"
"This is really awesome and in a good location., and here's a really cheap rental, you do not have to do anything other than occasionally let that woman on that terrace photograph you."
"Hmm .. good, we'll take this, but you clean up, look at that roof, full of garbage"
"Yes Dear..."

Ja herra kirjosieppo piti lupauksensa, katto oli hetkessä puhdas...
And mister European pied flycatcher kept his promise, the roof was clean in a minute...


Mielenkiintoinen ilmiö Loviisan lahdella


Käyn aina välillä kuvaamassa lintuja Loviisan lahden rannoilla. Eräänä päivänä olimme kuvaamassa tiiroja Määrlahden matonpesupaikalla. Tiirat ovat todella ihania kuvattavia. Hauskoja, persoonallisia, leikkisiä... eivät pelkää kuvaajaa lainkaan. Niiden liike on kaunista ja sulavaa, kuin tanssia... Nyt tiiralla oli kalastus menossa. Toinen tiira piti laiturilla kovaa komentoa, eikä kaverin saalis saanut tyytyväistä vastaanottoa.

Kalatiiralla on saalis tähtäimessä!
The Common tern sees a fish!

"Vain yhden vaivaisen kalan toit."
"Huokaus..."
"Just one pitiful fish!"
"sigh..."


Katselimme kauan tiirojen touhuiluja. Lopulta päätimme lähteä. Juuri kun istuin autoon ja olin sulkemassa ovea, kehitti tuuli merelle vedestä ikäänkuin pölypyörteen. Olen nähnyt ennen kyllä hiekkapyörteitä. Tämä pyörre oli iso.

Kamera oli jo poissa käsistä, ja nyt tuli allekirjoittaneelle kiire!! Sain kameran käsiini ja auton oven auki, mutta tajusin, että aikaa ei ollut niin paljon, että ehtisin ulos autosta. Niinpä kuvasin autosta käsin. Sain onneksi muutamia kuvia.


Pyörre alkoi rannasta ja jatkoi matkaansa keskemmälle lahtea...
Wind made a dust devil from sea water...
Linnuille tuli kiire pois pyörteen tieltä.
Birds fly away from it.

Lopulta pyörre kääntyi ja jatkoi matkaansa rannan lähellä, pikku hiljaa hiipuen.
Slowly it faded away.

Tämän näytelmän jälkeen lähdimme kotiin. Tiira jäi jatkamaan kalastamista.

Loviisan hiekkarannalla (Plagen)


Ajelin Loviisassa ja huomasin hiekkarannalla valkoposkihanhia. Oli aikainen aamu ja mereltä tuli kova usva. Laitoin auton parkkiin ja otin kameran kainaloon. Ajattelinpa ottaa muutaman kuvan. Hanhet eivät minusta olleet moksiskaan, sain rauhassa hääriä kameran kanssa.

Usvaa...
A hazy morning in Loviisa beach.
Valkoposkihanhet laskeutuvat.
Barnacle geese are landing.

Hanhia tuli koko ajan lisää...
More and more geese...
Meriharakoita
The Eurasian oystercatcherKurkiaura lensi rannan yli.
Some cranes fly over the beach.

Olisin voinut olla rannalla vaikka kuinka kauan, mutta lopulta oli lähdettävä kotiin laittamaan ruokaa. Pipomies odotteli jo kotona nälkäisenä!
😊

Matkalla Porvooseen


Tällä hetkellä joudumme käymään pari kertaa viikossa Porvoossa, sillä Pipomies käy siellä fysioterapiassa ja lääkärissä pitkittyneen solisluuvamman takia.  Välillä teen pienen mutkan matkaan, jotta saan kuvattua samalla lintuja.

Joen tulva-alueella oli paljon erilaisia hanhia.
Different types of geese on the river.
Joskus allekirjoittanut innostuu liikaakin ja unohtaa paikan ja ajankulun. Nyt kävi niin, että ajoin peltojen keskellä olevaa tietä ja jäin kuvaamaan pellolla olevia kahlaajia ja hanhia.

Vasta pitkän ajan kuluttua tajusin, että tien päässä olevan talon emäntä oli odottamassa valtatiellä, että pääsee kotiinsa. En tiedä kuinka kauan hän oli siellä autossaan odotellut. Ilmeisesti asia ei häntä häirinnyt koska ei soittanut torvea, eikä näyttänyt vihaiselta...
Ajoin pois tieltä ja ajattelin mennä pyytämään anteeksi, mutta en ehtinyt, sen verran vauhdilla auto kaasutteli maatalolle.

Siro kahlaaja etsi ravintoa pellolla.
Wader on the field.


Silkkiuikkuja on nyt paljon, samoin niiden pesiä. Toivottavasti pesinnät onnistuvat. Huom! Kuva on otettu pitkällä zoom putkella lahden toiselta puolen. Lintujen pesintää ei saa mennä häiritsemään.

The Great crested grebe in a nest. I use a long zoom lens in these kind of photos, You should not harassing nesting birds.Harmaahaikara nautti kivellä' auringosta.
The Grey heron enjoyed the sun on the stone.
Kaunis pikkulintu sillan kaiteella on käsittääkseni kivitasku naaras. Pikku lintujen tunnistaminen on allekirjoittaneella vielä hakusessa...
I think this beautiful little bird  is The northern wheatear, female. 

Kotiinpäin tullessa näimme vielä valkohäntäpeuroja metsikössä ateroimassa. Kuvaaminen oli pusikoiden takia todella haastavaa.

Valkohäntäpeura tai -kauris uudelta nimeltään.
The White-tailed deer.

Kuvasin pienen videonpätkän näistä upeista eläimistä.Tässä kaikki tällä kertaa. Ensi kerralla ollaankin Arktika tunnelmissa!!

8 kommenttia:

 1. Vau,todella mahtavat havainnot!! Valkoviklo on kiva lintu;-)) Oliko hanhien seassa erikoisia lintuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne :). En ollut ihan 100 % varma tuosta valkoviklosta... Hanhien joukossa ei nyt ollut mitään harvinaisuuksia. Valkoviklon kanssa oli punajalkaviklo, mutta kun se ehti livahtaa ennenkuin sain kuvan. Olen vain kerran aiemmin onnistunut sen kuvaamaan, olisi ollut kiva saada sekin ikuistettua :D!

   Poista
 2. Moi. Oli taas ilo lukea ja katsella sinun blogia. Upeita havaintoja ja kuvia . Kyllä tuo kivitasku naaras on. Myös pensastaskuja on paljon liikkeellä.

  Hanhien joukossa on ollut muunmuassa punakaulahanhia. Eli kannattaa edelleen tarkkailla hanhia. Peurat on aina yhtä upeita ja kauniita . Niihin ei kyllästy koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sami. Minulle on tuo pikkulintujen tunnistaminen jostain syystä tosi vaikeaa. Mutta ehkä opin kun vaan maltan opiskella :). Arktikassa näin paljon ihania pikkulintuja, niitä nyt kuvista yritän tunnistaa :O.

   Punakaulahanhia on ollut kuulemma hanhiparvissa nyt mukana, itse en valitettavasti ole niitä nähnyt. Peurat on ihania!

   Poista
 3. Bom dia, seu trabalho fotografico é muito especial pela beleza que as boas fotos mostram com detalhes da bela natureza, a natureza é fantastica, basta estarmos um pouco atentos para nos apaixonarmos por ela.
  Feliz fim de semana,
  AG

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You very much. Have a nice Sunday ☺.

   Poista