lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kasveja ja pikkuisia

Kesäkuu on alkanut kovin vaihtelevassa säässä. Ensin saimme vettä ja kylmää muutaman päivän ja nyt on kaunista ja lämmintä. Luonto tietysti tykkää kun saa vettä ja lämpöä sopivassa suhteessa. Itselleni tulee kuumassa helposti vähän tukala olo, mutta on se kesä silti niin ihana!
Alkuun tähän muutama sadepäivän kukkakuva.

Tässä kuvassa on metsäkurjenpolvi. Kaunis pieni kukka, löytyy useita eri värimuunnelmia.Sadepisarat saavat värit loistamaan.Ja tässä varmaankin jokaiselle tuttu niittyleinikki. Kouluaikoina tämä piti opetella tunnistamaan ja kerätä kasvioon. Silloin kasvio tehtiin vihkoon tai paperille, nykyään tehdään nettikasvioita.
Istutin eräänä päivänä omia lempikukkiani, orvokkeja. Juuri kun oli saanut kukat istutettua, tuli kova raekuuro ja pelkäsin sen hakkaavan kukat piloille. Onneksi niin ei kuitenkaan käynyt, kuten allaolevasta kuvasta näkyy.

Väreissä oli näitä isokukkaisia lila- kelta- punaisia, sinisiä ja valkoisia orvokkeja sekä pienikukkaisia lila-valkoisia, joita näkyy myös kuvassa.

Pihlajissa on ollut nyt runsaasti kukkia. Eikös sen pitäisi tietää vanhan sanalaskun mukaan vähälumista talvea, koska pihlaja ei kahta taakkaa kanna...
Saas nähdä miten ennustus pitää paikkansa...

Eräänä iltana suolla oli sumua ja maisema aavemainen. Ja siitepölyä on edelleen tosi paljon.

Ja sitten kesän vauvauutisia!

Nyt näkee paljon linnuilla poikasia. Ensimmäisenä tässä Kaivopuiston valkoposkihanhet pikkuisten kera nokkimassa maasta syötävää. Liukkaalla pinnalla pikkuiset menivät välillä nurin ja kierivät pallona alaspäin, mutta eipä tuo menoa haitannut.Ristiinassa näimme laulujoutsen parin jolla oli kaksi poikasta. Kauniisti liipuivat pitkin joenselkää, päämääränä kaislikko, jonka vieressä me söimme jäätelöä...
Ja vielä kuva emosta joka kantaa pesuetta selässään. Kuva on kaukaa otettu, joten lintulajia siitä on vaikea sanoa varmasti. Poikasia selässään kantavat ainakin silkkiuikku ja isokoskelo, tässä kyseessä ehkä isokoskelo...
Kyhmyjoutsenparin munat sen sijaan eivät vielä ole kuoriutuneet. Laulu- ja kyhmyjoutsen pareissa naaras hautoo munia, mutta molemmat kyllä sitten ovat mukana kasvatuksessa.


Kuvassa huomaat selvästi eron laulujoutseneen. Kaula on kauniilla kaarella ja nokka on oranssinpunainen ja musta ja siinä on selvä kyhmy.  Laulujoutsenella taas on kelta-musta nokka ja se ui kaula suorana.


Alakuvassa näkee miten kadehdittavan notkea pitkä kaula voi olla.

Kuvaushetkellä vieressäni seisseen pienen tytön ihastunut "onpa se kaunis" huudahdus kertoo myöskin omat tunteeni...
Voisin katsella tätä upeaa lintua vaikka koko päivän.
Viimeisenä värikäs fasaanikukko aidalla. Kuva on otettu Rikessä eräänä hieman sumuisena päivänä ja on mielestäni yksi kauneimmista ottamistani kuvista, vaikkakaan ei missään nimessä teknisesti parhaimpia.


Tässä kesäkuvat tältä kerralta. Hyvää Helluntaita!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti