maanantai 19. toukokuuta 2014

Kesä lähestyy!

Se on alkanut, kesä! Näin pääskysiä pari päivää sitten. Valitettavasti niiden meno oli sen verran vauhdikasta, etten ehtinyt saada kuvaa. Itse asiassa olin tuolloin kuvaamassa hautovaa joutsenta Loviisan lahdella.

Tämä kyhmyjoutsen parin pesä on paikalla, jossa kohta tulee aika vilkasta. Sanotaan, että kyhmyjoutsenet saattavat pesiä useana vuonna samalla paikalla, joten, ehkä tämäkin pariskunta jo tietää mitä odottaa...

Kyhmyjoutsen hautoo munia 35 - 38 vuorokautta, mutta poikaset tulevat lentokykyisiksi vasta 4,5 kuukauden kuluttua. Eli aika myöhään syksyllä.Kurkia on nyt näkynyt paljon. Olimme eräänä iltana saaristossa ajelulla, kun tämä pari lähti lentoon Kabbölen pellolta. 
Samalla retkellä näimme nämä lampaat. Karitsat olivat niin suloisia.Maistuis varmaan sullekin...Tämä kaunis mustarastas poseerasi minulle äitini luona. Selvästikin oli ruoka-aika. Tämä yksilö on vanhempi koiras, sen tuntee mustasta höyhenpeitteestä ja keltaisesta nokasta ja silmärenkaasta. Naaras on väriltään tummanruskea, samoin nuori koiras.
Talitintti
Peippo
Talitintin ja peipon olen kuvannut ihan omassa pihapiirissä. Niiden touhuiluja on hauska seurata iltakävelyllä ollessa tai pihalla oleskellessa.  Talitintit saattavat seurata minua kävelyllä, lentävät aina muutaman metrin edellä oksalta oksalle.

Pihalla onkin tällä hetkellä varsinainen äänten sinfonia. Lintujen lisäksi kimalaisia oli eilenkin illalla kymmeniä pölyttämässä mustikan kukkia.
Puolukan lehdellä lepäilee kangasperhonen. Sen siipien alapinta on vihreä ja yläpinta ruskea. Näitä pieniä perhosia lentelee tällä hetkellä asuinalueellamme paljon. 


Pihlajan lehdet ovat vielä tässä kuvassa pienet ja vasta puhkeamassa. Joissakin paikoissa pihlajalla on jo kukan nuputkin. 
Vaahteraan sen sijaan ei ole tullut vielä lehtiä, mutta kukkia kyllä.


Rentukat kukkivat meren rannalla, harmaasta kaislikosta ne näkyvät hyvin.


Viime päivinä on satanut sen verran paljon, että suolla on taas kunnon lammikko. Sen pinnalla näkee hyvin, että nyt on runsaasti siitepölyä.


Tiesitkö, että luonnossa kasvaa monia villi orvokkilajeja? Wikipedian mukaan lajeja on 17, joista 5 uhanalaista. Tämä kaunotar ei ole uhanalainen, kyseessä kuulemma suo- tai korpiorvokki. Jos joku tietää varmasti, niin voi ilmoitella sähköpostilla...

Lopuksi laitan eri värisiä daalioita :). Hyvää alkanutta viikkoa kaikille. nyt kannattaa liikkua paljon ulkona, luvassa on upeita, lämpimiä päiviä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti