lauantai 17. joulukuuta 2016

Harakan haukka...

Jouluvalmistelut  ovat nyt menossa joka puolella. Allekirjoittanut on laittanut peräti kyntteliköt ikkunoille. Ja joulukortit sain postiin tänä vuonna jopa vuorokautta ennen takarajaa. Yleensä kirjoittelen kortteja vielä tuntia ennen viimeistä mahdollisuutta. Ja kurvaan autolla laatikolle juuri kun postinkantaja on sitä tyhjentämässä. Enkä muuten ole ainoa...

Haukka ja harakka


Sain viime viikolla rakkaan äitini kylään meille. Vein hänet kaupungille, hän meni nauttimaan hemmotteluhetkestä kauneushoitolaan. Itse ajattelin mennä lintutornille. Matkalla tornille näin erään valopylvään päällä haukan! Voi!! Kamera oli kyllä mukana, mutta auton takapaksissa ja lyhyellä putkella varustettuna! Jokainen kuvausta harrastava tietää allekirjoittaneen ajatukset tuolla hetkellä...

Ajoin siis eteenpäin pari kilometriä. Mutta sitten päätin kuitenkin kokeilla, josko ehtisin ottaa haukasta kuvan, ennenkuin se lähtee pois. Niinpä pysäytin auton, otin kameran esille, vaihdoin putken ja käännyin takaisin päin. Mutta eihän haukka enää ollut paikalla!! Mikä pettymys!! Olin jo aikeissa lähteä pois, kun huomasin hieman kauempana ison linnun tien toisella puolella puussa! Jee!

"Mitäköhän tuo tuolla autossa säheltää..."

Sehän oli piekana! Mietin miten saan siitä kuvan, varmasti kaveri lähtee heti, kun avaan auton ikkunan. Siispä asetukset valmiiksi, putki valmiiksi, kamera kohilleen, ikkuna varovasti auki ja hirveä sarjatuli!!

Ja siinähän se piekana vaan istuu edelleen ja toljottaa allekirjoittanutta ihan kuin olisi ollut hieman huvittunut koko touhusta! Eli allekirjoittanut ei häirinnyt lintua, mutta joku muu kyllä.






























Harakkaa piekanan läsnäolo tuntui kovasti häiritsevän. Se hyökkäili koko ajan piekanaa kohti.



Lopulta harakka lensi piekanan alapuolelle ja töni sitä vatsaan, tällöin piekana nousi siivilleen...
"ihmeellistä porukkaa, mä meen nyt!"


























Itse jatkoin kohtaamisen jälkeen matkaa lintutornille, siellä ei kuitenkaan ollut nyt mitään nähtävää. Mutta olin kyllä tyytyväinen päivän "saaliiseen".

Sunnuntai ajelulla


Päätimme lähteä ajelulle Pipomiehen kanssa eräänä sunnuntaina. Kamera oli tällä kertaa allekirjoittaneella tiiviisti sylissä, ettei vaan mitään kuvattavaa menisi ohi!

Teeret pellolla


Matkalla olikin eräällä pellolla teeriä, ilmeisesti syyssoitimella. Kuvaaminen ei kuitenkaan onnistunut tieltä, joten hieman jouduimme taas etsimään hyvää kuvakulmaa.

Teeriuros piti kyllä kovaa pulputusta, mutta teerinaaraita kukon touhut eivät kiinnostaneet.
Ei tehnyt valkoinen huiska vaikutusta.


Parvessa oli toistakymmentä teertä, yksi vanhempi uros, muutama naaras ja nuoria uroksia.




I am the King!




Nuori uros
Naaras teeri




Jätimme teeret omiin puuhiinsa ja jatkoimme matkaa. Ajelimme Lahden kautta Tammistoon Vantaalle, jossa on Outlet myymälöitä vaikka kuinka paljon. Niissä tietysti piti käydä, mutta mitään ei kyllä mukaan tarttunut.

Helsinki by night


Lopulta sitä taas jotenkin päädyttiin Helsingin keskustaan. Siellä on aina näin ennen joulua niin kaunista! Allekirjoittanut napsi innoissaan kuvia.

Aleksanterinkadulla on kauniit valonauhat. Ja paljon ihmisiä...














Kauppatorilla oli hiljaista.



Helsinki pyörä hohtaa lempivärissäni. Taustalla Viking Line valmistautuu lähtöön.




















Valot heijastuvat kauniisti veteen kaupungintalon edustalla.

























































Aika kauan otin kuvia kauppatorin lähistöllä, sormet alkoivat jo jäätyä. Minulla on kyllä aina sormikkaat mukana, mutta en osaa käyttää niitä kuvatessa, en edes sellaisia, joissa on sormenpäät avoinna.

       
Keskuskadun kauniit joulupuut.

























Mannerheiminkadulla on paljon jouluvaloja.




























Aikamme kiertelimme kaupungilla, mutta sitten oli tullut aika palata kotiin. Kylläpä maistuikin taas uni mukavan päivän jälkeen!




Tässä kaikki tällä kertaa. Hyvää joulun odotusta!

Loppuun kuva kuusta, ei täydestä, mutta hienosta kuitenkin ☺

6 kommenttia:

 1. The Rough-legged Buzzard and Black Grouse is fantastic, I love them.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tarja kommenteistasi ja upeasta blogistasi. Aivan mahtavia kuvia. Harakan ja piekanan yhteenotto . Vau. Teeret kuhertelemassa voiko ihminen muuta tarvita. Toivottavasti teet uuden jutun pikapuoliin , ei malttaisi varttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sami. Sinulla niitä hienoja kuvia on Sami :). Jotenkin niin harmittaa tuo valon vähäisyys, ja kun ainakin täällä meillä on koko ajan pilvistä. Ei pääse kuvaamaan :).

   Poista
 3. Aivan mahtavia luontokuvia ja jouluvalot ilahduttavat näin pimeyden keskellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta. Ja kyllä, jouluvalot pelastaa tämän niin pimeän ajan!

   Poista
 4. Hyvää vuoden jatkoa! Aivan jännittävä kuvasarja piekanasta ja harakasta! Sekä teeriparvesta! Ja vielä kauniita Helsinki-kuviakin! Paljon on mahtunut yhteen päivään!

  VastaaPoista