sunnuntai 27. marraskuuta 2016

HeviSaurukset merellä!

Marraskuu on jo ylittänyt puolenvälin. Ja näyttää juuri nyt todelliset kasvonsa! Harmaata, sateista ja kuraista. Me kävimme marraskuun kunniaksi pienellä risteilyllä, Turusta Tukholmaan. Tämä reitti on oma suosikkimme. Kestää 23 tuntia joten lyhemmilläkin vapailla ehtii...

Turku - TukhomaMeillä oli ikkunallinen kahden hengen hytti. Ikkuna pitää tietysti olla että saa ottaa kuvia! Varsinkin keväällä ja kesällä on ihana katsella merinäkymiä aikaisin aamulla ennenkuin menee aamupalalle.

Ilta sujui mukavasti hyvän ruoan parissa. Istuimme ravintolassa ja söimme pitkän kaavan mukaan. Eikä tarvinnut itse tehdä ruokaa, eikä tiskata, kelpaa allekirjoittaneelle!Pipomies osti itselleen laivalta tuliaisia
Näin talvella aamut ovat pimeitä. Laiva oli Tukholmassa 7 maissa Suomen aikaa. Risteily oli muuten lasten festivaaliristeily... Laivalla oli siis enimmäkseen perheitä pienten lasten kanssa. Meistä se oli aika hauskaa!

Aamupalalla oli tosi rauhallista. Varmaan perheen pienimmät olivat jo odottelemassa päivän jännittävää ohjelmaa.

Meitä jännitti lähinnä se miten paljon laiva alkaa keinua. Kapteeni nimittäin varoitti aamupalan aikana, että tulossa on myrskyisä paluu matka Turkuun.


Aamupalan jälkeen oli sen verran valoisaa, että allekirjoittanut päätti lähteä kannelle ottamaan muutaman valokuvan. Tuuli oli jo voimistunut, ja kannella oli tosi kylmä. Tuuli myös otti aika paljon vastavalonsuojaan.Yksi merimetsokin näkyi liikkeessä. 
Vesi pärskyy...Lopulta tuuli oli niin kovaa, että pelkäsin lentäväni kameran kanssa nurin. Eikä kuvaamisesta tullut muutenkaan mitään, koska kamera heilui niin paljon. Pitkän putken kanssa kuvaaminen myrskyssä ei ole helppoa...

Maailman vahvin tyttö, Peppi Pitkätossu
Världens starkaste flicka, Pippi Långstrump
Päätin siis suosiolla siirtyä sisätiloihin ja lähteä etsimään muita.

Kuulutuksessa ilmoitettiin, että perheen nuorimmille oli luvassa Peppi Pitkätossun esitys yökerhossa.
No, minä olin meidän seurueessa nuorin...

Eli pakkohan se oli käydä katsomassa miltä Peppi nykyään näyttää. Paikalla oli jonkin verran pikkuisia. Minä olin selvästi yli-ikäinen.

Jatkoin matkaa kohti Iskelmä baaria ja Bingoa!
Tyhjä bingolappu ja janojuomaa. Ei tullut voittoa bingossa, mutta arvonnassa voitin meikkipussin. Jotain sentään ☺

Bingon jälkeen olikin jo niin nälkä, että oli aika lounastaa. Pääruokaa oli hyvää, mutta jälkiruoka suorastaan uskomattoman herkullista. Voi kun tällaista osaisi / viitsisi väkertää kotonakin!

Vohvelia, marjoja, karamellikastiketta ja keittiön valmistamaa vaniljajäätelöä... Voin suositella!

Ruokailun jälkeen sitten koitti risteilyn tähtihetki! Ainakin niille perheen nuorimmille. Oli aika päästää dinosaurukset irti! Eikun siis Hevisaurukset!

Hevisaurukset Riffi Raffi, Herra Hevisaurus ja Milli Pilli rokkaavat.


Ihan hyvää musaa näillä kavereilla. Pikkuiset olivan esityksestä innoissaan, ja monet aikuisetkin , allekirjoittanutkin huomasi vielä kotona hoilaavansa "Tahdon maitoo". (klikkaa Tahdon maitoo, jos haluat nähdä videon laivalta)


Herra Hevisaurus ja Milli Pilli vauhdissa


Hevisaurusten jälkeen ehdittiin istuskella jutustelemassa ja kahvittelemassa. Sitten laiva saapui Turun satamaan ja me ajelimme kotiin. Keli oli aivan hirveä, lunta pyrytti niin, ettei tietä nähnyt eikä sitä, missä muita autoja menee. Taitavan kuskin (Pipomies) ansiosta pääsimme hyvin kotiin.

Oli taas hauska risteily!

Lumi!


Risteilyn jälkeen maa oli valkoinen. Lunta tuli aika paljon ja oli pikku pakkanen. Oma kotikatumme on aina silloin niin kaunis! Varsinkin iltaisin.

Oli ihan pakko ottaa muutama kuva.

Suon puut olivat lumessa. Huom! Valo kuvassa ei suinkaan ole auringonlaskusta vaan kotikatumme
katuvaloista.Hieman on vielä päivänvaloa, ennenkuin illan pimeys laskeutuu!


Pari päivää myöhemmin alkoikin sataa vettä ja lumi oli enää muisto näissä kuvissa. Mutta nyt on luvassa jälleen pientä pakkasta ja lunta.

väriä marraskuun ankeuteen !
Eipä muuta tällä kertaa, saas nähdä mitä ensi kerraksi keksin!

Muistakaa, että jouluun enää alle kuukausi! Eli olkaa kiltisti!

Hyvää marraskuun jatkoa!

3 kommenttia:

  1. Moi. Hyvät kuvat sait silti vaikka myräköi. Hevisaurus on tosi hyvä. On joskus tullut kuunneltua. Kyllä lumi kuuluu talveen . Teilläpäin oli aika lumisade. Puut tuli upean näköiseksi. Sama oli meilläkin lumi tuli ja meni. Tosi kaunis kukka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sami! Juu, lumi on mukavampaa kuin loska! Ruusun sain (kimpun oikeastaan) ihanilta oppilailtani :)

      Poista