maanantai 21. joulukuuta 2015

Kaksi aurinkoista päivää!

Risteily

Allekirjoittanut ja Pipomies päättivät hakea piristystä joulukuun pimeyteen Turku - Tukholma risteilyltä. Pari viikkoa tutkailtiin tarkkaan säätiedotuksia. Ajatuksena oli, että pääsisimme risteilemään mahdollisimman kauniina päivänä. Säätiedotuksen näyttäessä otolliselta, varasimme risteilyn lähtöpäivänä. Tämä onnistui, koska satuimme olemaan molemmat viikolla vapaalla.

Laivana oli Baltic Princessjoka lähti Turusta 20.15, joten ajelimme illan pimetessä Turkuun. Ja olimme tapamme mukaan taas paikalla jo erittäin hyvissä ajoin. 

Ilta sujui mukavasti, ensin söimme pitkän kaavan mukaan, jonka jälkeen kävimme ostamassa hyvää naposteltavaa hyttiin. Tarkoituksena oli, että katsellaan teeveetä ja mussutetaan suklaata ja muuta hyvää. Ajatus oli hyvä, mutta kävikin niin, että uni tuli samantien, kun pääsimme hyttiin... 

Aamulla heräsimme sitten virkeinä aamupalalle. Ja havaitsimme säätiedotuksen olleen oikeassa! Syödessämme saimme ihailla kaunista auringonnousua. Allekirjoittaneella oli hieman kiire! Äkkiä kannelle kuvaamaan!

Tukholman saaristossa on paljon kauniita kyliä.Muuttolintujakin näkyi jonkin verran. Telkkä- ja isokoskelo parvia näimme lukuisia. Kyhmyjoutsenia näkyi myös paljon.


Telkkä parvi lenteli laivan lähistöllä lähestyessämme Ahvenanmaata ja Marianhaminaa. 


Maarianhaminassa lämpötila oli nollan tietämissä. Pipomies oli hyvin varautunut kylmään säähän ja merituuleen. Allekirjoittanut ei, mutta kuvatessa en huomaa kylmyyttä. Taustalla näkyy Galaxy.
Lokit tulivat tietysti tervehtimään laivan saapuessa Maarianhaminan satamaan. Tiedän, että ne jakavat mielipiteitä, omasta mielestäni ne ovat todella kauniita ja voisin kuvata niitä vaikka kuinka kauan.

Tallink Siljan Baltic Princessin ja Galaxyn lähdettyä satamasta, paikalle saapuivat Viking Linen laivat. Maarianhaminassa on vilkasta.


Laivoja menee ja tulee...
Galaxy jatkaa Tukholman ja me suuntasimme Turkuun.

Laivasta päästyämme saimme raaputtaa ikkunat puhtaaksi jäästä. Ja kun lähdimme ajamaan kotia kohti, ensimmäiset kilometrit ajettiin todella rauhallisesti. Tie oli niin jäässä, ettei talvirenkaista ollut mitään apua. Auto liukasteli kiiltävällä jäällä ihan miten sattui.


Hei, hei Baltic Princess... nähdään taas!


Moottoritie oli kuitenkin sula ja matka kohti kotia edistyi nopsasti. Matkalla Pipomies sai idean! Mennäänpä katsomaan samalla reissulla Hesan jouluvaloja! Espan uusista jouluvaloista oli tullut radiossa juttua, kun menimme Turkuun. Pitihän ne nähdä!


Hienot ovat uudet valot. Radiossa sanottiin muistaakseni että 160 000 lediä on laitettu,
Hotelli Kämp luo kauniin taustan valoilleKaupungin talo on kaunis iltavalaistuksessaTämän jälkeen olikin mukava tulla kotiin ja nukkumaan omaan sänkyyn...

Virojoki

Toinen aurinkoinen päivä sai automme keulan kääntymään kohti Virojokea. Pitihän siellä käydä vielä kerran ennen lumen tuloa.

Hanskin satamassa oli vesi noussut aika korkealle. Yöllä oli ollut myrsky.
Avomerellä näkyi edelleen korkeita aaltoja.
Muita lintuja ei juuri näkynyt kuin joutsenia. Niitä tuntui olevan joka puolella pelloilla.

Osa pelloista oli veden alla, kuten viereisessä kuvassa. Parikymmentä laulujoutsenta oli siellä uimassa.
Kato!! Mitä!! Oikeelle! Vasemmalle!! Ei kun oikeelle...


Lyhyt oli valon aika Virojoella. Mutta oli ihanaa, kun aurinko paisto edes hetken. Ja joutsenten touhujen tarkkailu on aina hauskaa!Tälläistä tällä kertaa. Enää muutama yö jouluun, muistakaa olla kilttejä!


1 kommentti:

  1. Kiitos mukavista matkakertomuksista erinomaisten kuvien kera.

    VastaaPoista