torstai 3. syyskuuta 2015

Ihana, ihana Kööpenhamina osa 2

Metromatkalla keskustaan ihailin Danske radion "sisäpihaa"

Kolmas päivä koitti hienona, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Päätimme tutustua kaupunkiin vesitse. Ensimmäisenä päivänä ostamamme 72 tunnin turistikorttihan kattoi myös vesibussiliikenteen.


Kävelymatkalla keskustan metrolta Nyhavnin vesibussipysäkille on paljon nähtävää. Allekirjoittaneen niska meinasi nyrjähtää, kun valokuvasin kuninkaallisen teatterin parvekkeen katon koristeita.
Vasemmalla kuninkaallinen teatteri, oikealla Magasine du Nord tavaratalo, kyllä, tämä upea rakennus on tavaratalo!Ja sitten edessä olikin Nyhavn! Tähän paikkaa ihastuin viime vierailullani pari vuotta sitten! Värikkäät talot, vesi ja ihmiset... Kaikki niin kaunista!

Nyhavn, Sunny side of the street.Huh, huh, onpas kuumaa... Tässä vaiheessa alkoi kaunis kesäpäivä tuoda myös haasteita. Allekirjoittaneen olo alkoi olla jo hieman tukala. Ja se vesipullo oli tietenkin siellä serkun pöydällä! Edellä kulkeva äitini mumisi jotain sarkastista tyyliin "aurinkoinen puoli piti ottaa, kadun toisella puolella olisi ihanan varjoisaa, mutta ei..."

Onneksi olimme kuitenkin pian vesibussipysäkillä ja lauttakin lähti samantien.

Allekirjoittaneen tihrustellessa opaskartalta lautan reittiä, tuli miehistön jäsen kyselemään voiko hän auttaa. Vastasin "eipä varmaan, me vain tässä olemme menossa jonnekin, mutta en tiedä minne". "Sittenhän te sovitte hyvin joukkoon" kuului vastaus ystävällisen hymyn kera...

Ja niinhän se oli, suurin osa kanssamatkustajista oli turisteja, jotka ihmettelivät minne asti mennä. Olin saanut serkultani neuvon, ettei kannata stressata, ostamamme lippu kattoi kyllä koko vesibussireitin.


Nousimme vesibussiin Skuespilhusetin terassin vierestä. 
Kööpenhaminan kuninkaallinen kirjasto, rakennus on nimetty Mustaksi timantiksi. Huomaa lasipintojen heijastukset.Ihmisiä otti aurinkoa kaikkalla. Ja uimareita riitti.

Me matkasimme eteenpäin. Joka pysäkillä mietin, jokohan käännytään takaisin päin...

Vesibussi reissulla näkee paljon tosi no, ainakin erikoisia rakennuksia. En tiedä, onko tässä kyseessä asuinrakennus vai hotelli tai mikä. Mutta erikoinen...


Lautta kääntyi takaisin jossain vaiheessa. Allekirjoittanut kävi välillä ulkona kannella kuvaamassa, mutta kuuma ilma sai aika pian palaamaan takaisin sisälle. Ihoni ei tykkää auringosta yhtä paljon kuin minä itse... Palan helposti ja vaikka en palaisikaan, näytän hyvin äkkiä ihan keitetyltä ravulta.

Emme jääneet pois vesibussista lähtöpysäkillä, vaan jatkoimme nyt matkaa toiseen suuntaan. Tavoitteena reitin toinen päätepysäkki.

Kööpenhaminan Oopperatalo. Hieno!


Jäimme pois kuitenkin ensin Amalienborgin linnan läheisellä pysäkillä. Tarkoituksena oli katsella hieman maisemia.

Yksi palatseista näkyy olevan remontissa. Patsas kuvassa on kaupungin perustajan kuningas Fredrik V:n ratsastajapatsas.


Emme käyneet varsinaisesti linnan alueella, se tuli tutuksi 2 vuotta sitten. Löysimme kivan kahvilan, jossa söimme maukkaat sämpylät ja todella hyvää mustikkapiirakkaa.

Palasimme takaisin vesibussi pysäkille ja astuimme ensimmäiseen saapuvaan lauttaan. Ja kappas, sehän lähtikin ihan oikeaan suuntaan...

Kuvassa kuninkaallinen huvipursi KDM Danneborg, taustalla näkyy Marmorikirkon kupoli
Vesibussi ajelun jälkeen lähdimme kävelemään pois, nyt suosiolla siirryimme varjoisalle puolelle. Kaipa se on tunnustettava, että viimeisetkin mehut puristettiin allekirjoittaneesta kävelymatkalla Nyhavnista metrolle.

Nyhavn...Illan mittaan aloimme serkun luona piristyä. Lopulta saimmekin idean lähteä käymään Bella Sky hotellilla. Allekirjoittanut päätti kerrankin jättää kameran pois matkasta.

No, pitihän se kuitenkin saada kuva hotellista iltavalaistuksessa. Onneksi kännykässä on kamera! Hotellin ylimmässä kerraoksessa on ravintola, josta on näkymät aina Malmön asti.


Tervetuloa Tivoliin!

Ja sitten koittikin matkamme viimeinen päivä! Lentomme lähti takaisin Suomeen vasta illalla, joten ehdimme vielä aamupäivällä piipahtaa Tivolissa. Kaunis paikka, jossa allekirjoittanutta viehättivät upeat kukkaistutukset ja lukuisat jäätelökioskit! Ei vaan, onhan Tivolissa myös paljon muutakin katsottavaa.

Monenmoista kieputinta sitä on olemassa. Allekirjoittanut tyytyi katselemaan ja kuvaamaan muiden menoa.

HUUUIII!!!!!!


Tivolista olikin aika palata pakkaamaan laukut ja lähteä lentokentälle.

Kentällä sanoimme haikeat näkemiit serkulle, sniifff!!!

Lento Helsinkiin sujui hyvin. Iltarusko värjäsi taivaan kauniin väriseksi.

Tällainen oli allekirjoittaneen Kööpenhaminan lomamatka.

Hyvää syyskuuta kaikille!


3 kommenttia:

 1. Hieno tuo Tanskan kirjasto. Kiva,kun näkee kuvia kun ei ole itse käynyt

  VastaaPoista
 2. Kyllä näitä kirjoituksia ja kuvia on mukava katsella.

  VastaaPoista
 3. Hieno liikkeen ja vauhdin tunne Kööpenhaminaan laskeuduttaessaessa ja siirryttäessäessä metroon.
  Wau!

  VastaaPoista