sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kauniita kukkia ja karvaisia olioita...

Angervohopeatäplä

Niin se vaan kesä menee nopeasti. Ja silläkin uhalla, että toistan itseäni, ei ole säiden puolesta ollut kovin hyvä kesä. Ajelut jenkillä ovat jääneet vähiin, kun on ollut niin usein sadetta. Eikä niitä kesän lämpöisiä iltoja, jolloin voi istuskella kodin terassilla, kuunnella musiikkia tai luonnon ääniä ole ollut kovinkaan montaa.
Mutta en silti voi valittaa. Paljon on saatu aikaan ja paljon on myös nähty ja koettu. Ja kesähän jatkuu vielä! Sitä paitsi luonto on ilmeisesti ollut säähän tyytyväinen, ainakin allekirjoittaneen kukat ja pihan kasvit (lue rikkaruohot) kukoistavat. Eikä ole tarvinnut kärsiä kuumuudesta päivisin, eikä viettää unettomia, hikisiä öitä.

Puutarha vierailu!


Puutarhat muutenkin näyttävät nyt upeilta. Allekirjoittanut kävi anoppinsa kanssa katsomassa kaunista puutarhaa Loviisassa. Tämä upea puutarha on avoinna Loviisan avoimet puutarhat päivinä, mutta allekirjoittanut sai henkilökohtaisen opastuksen. Eli voisi kai sanoa, kutsuin itseni kylään.

Allekirjoittaneen lempikukkia ovat pionit. Ja ne kukkivat tässä puutarhassa upeina ja runsaina! Sitä värien loistoa!

Jaloritarinkannus


Tässä kukkii kermesmarja. Se tekee valkoiset kukat joista kehittyy myöhemmin syksyllä syvänpunaiset marjat.

Allekirjoittaneelle tämä oli uusi tuttavuus. Ehkäpä pääsen syksyllä sitten kuvaamaan, miltä se näyttää kun kukista on kehittynyt marjat.
Sormustinkukat ovat myös kauniita. Tästä puutarhasta löytyy Suomessa harvinaisempi muunnos, keltainen sormustinkukka. Se on Englannissa kuulemma erittäin suosittu.

Allaolevassa kuvassa on likusteri. Se on syreenikasvi, mutta ei kasva pensaaksi vaan puuksi. Kasvi kukkii myöhemmin kuin syreenit.

Likusteri


Puutarhan omistajan lisäksi meillä oli oppaana myös snautserin pentu! Melkein teki mieli salakuljettaa mukana tämä suloinen uusi ystävä omaan kotiin... Mitähän Pipomies olisi siitä sanonut!


Ja sitten! Se alkuperäinen syy miksi olin halunnut niin kovasti paikalle kuvaamaan! Upeat lumpeenkukat!

Puutarhassa on iso kasvihuone, jossa on ihania yksityiskohtia. Ja useita eri viinirypälelajikkeita. Ne tekevät paljon rypäleitä ja pärjäävät talven kylmässä kasvihuoneessa.Puutarhassa on useampikin vesiaihe.

Tässä kesäkeittiössä kelpaa kokkailla!

Huomaa räsymatot joista on tehty istuimiin suojat!

Kiitos ihanalle emännällemme Mirjalle kun saimme nauttia hetken tästä kauneudesta!

Loviisan avoimet puutarhat päivät ovat tältä kesää ohi, mutta muistakaapa Loviisan Wanhat talot tapahtuma elokuun viimeisenä viikonloppuna!Aurinkoinen päivä HelsingissäEräänä oikein kauniina kesäpäivänä päätimme lähteä käymään Helsingissä Plymouthilla.

Ihmisiä oli kyllä paljon liikkeellä, mutta suurin osa taisi olla turisteja.


Nämä turistit ovatkin valloittaneet kaivopuiston! Japanilaiset ovat haltioissaan nähdessään puiston lintuparvet. Ottavat kuvia linnuista ja toisistaan lintujen keskellä. 

Hernesaaressa ajattelin ottaa omasta autosta muutaman kuva, samalla kuvata merta ja lintuja. MUTTA! Sillä aikaa automme kuskinpaikka vallattiin!!

Heti kun käänsimme selkämme ystävämme Alf (joka on seurannut Pipomiehen matkassa jo 80 luvulta) päätti ottaa auton käyttöönsä ja lähteä cruisailemaan!


Nopeasti Alfille paljastui kuitenkin surullinen tosi asia...

Ei yllä pienen Melmacilaisen jalat suuren Plymouthin polkimille!

Tämä ei kuitenkaan vielä riittänyt, sillä ...


Kun ei päässyt ajamaan, niin näytetään sitten muuten mistä pieni Melmacilainen on tehty! Lopulta Alf rauhoittui ja suostui päästämään meidätkin autoon. Päätimme käydä Hietsussa eli Hietaniemessä, katsomassa olisiko siellä kuvattavaa.

Sitä ennen kävin kuitenkin kuvaamassa Hernesaaren graffitteja. Tämä on tuttu varmaan monille televisiosta ja lehdistä. Vaikuttava kaikessa karuudessaan.


Viking Line ohittaa linnoituksetHietaniemessä näkyikin paljon lintuja. Silkkiuikut olivat saaneet poikasia. Näiden ääni kantautui kauas!

Muut olivat niin kaukana, ettei kuvaaminen onnistunut.
JA TAAS! Alf yritti valloittaa allekirjoittaneen paikan. Mikä lienee levottomuus nyt on iskenyt häneen !

Nyt heti takapenkille!


Pipomies ehdotti, että olisi aika syödä jotain, allekirjoittanut hyväksyi ehdotuksen välittömästi. Café Ursulaan menimme herkuttelemaan! Sieltä saa aivan ihanaa kaakaota, jossa runsaasti kermaa! Ja leivokset tietysti piti maistaa. Pipomiehellä oli Cafe Mocca. Alf jäi ilman herkkuja! Mokoma!


Tämä näkymä näkyi pöytäämme kahvilan ikkunasta. Ei ehkä heti uskoisi, että on Suomesta. ja myös monia aikakausia yhdistyy tässä kuvassa.

Meriharakoita kylpemässäKaunis päivä oli kääntymässä iltaan. Alf vaati päästä Porvooseen illan cruisingiin, toipuakseen päivän takaiskuista. Päätimme toteuttaa hänen toiveensa.


Porvoossa oli kauniita autoja, tänään kuitenkin tyydyn laittamaan kuviin vain yhden. Valitsin tämän upean Buickin.Oli kiva päivä, mutta oli aika palata kotiin.

Alfikin rauhoittui ja nautti vauhdista takapenkillä, omalla paikallaan.

Hyvää alkanutta elokuuta kaikille!5 kommenttia:

 1. Onpas ollut mukava kesäpäivä, joten vielä on kesää jäljellä nautitaan vaikka noin kuin Alfi tekee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kesää on vielä! Ja nyt onkin luvassa kauniita ja lämpimiä päiviä. Tankataan lämpöä ja valoa talveksi!

   Poista
 2. Alf avaruusolio oli mainio tapaus

  VastaaPoista
 3. Ihania kesä muistoja

  VastaaPoista
 4. Aivan upeita kesäkuvia, hienoja muistoja!

  VastaaPoista