keskiviikko 26. elokuuta 2015

Ihana, ihana Kööpenhamina osa 1

Viimein oli edessä allekirjoittaneen kauan odottama matka serkkuni luokse Kööpenhaminaan!

Lentoliput olin varannut jo alkukesästä. Lentolippujen hintavertailu on nykyään niin helppoa netissä.

Valitsin tällä kertaa Finnairin, oli edullisin ja sopivin aikataulu. Matkaseurana oli äitini.Maa jää taa...

Helsinki näytti ilmasta katsottuna kovin erilaiselta. Meni jonkin aikaa ennenkuin pystyin hahmottamaan, mikä kaupungin osa ikkunasta oli näkyvissä.


Tässä ainakin näkyy Hernesaari! Ja siellä on joku loistoristeilijä...

Lennonkesto Helsinki- Vantaalta Kööpenhaminan Kastrupiin oli vain 1 tunti ja 20 minuuttia. Se aika hurahti nopeasti kuvatessa.

Allekirjoittaneen eräs suosikkisarjoista televisiossa on ruotsalais - tanskalainen Silta (ruotsiksi Bron, tanskaksi Broen). Niinpä odotin silmätarkkana, että näen Juutinrauman sillan ja saan siitä kuvia, toivoen, että istumme koneessa oikealla puolella!


Ja siinä se on, silta! Pääsisiköhän sinne jotenkin...
Uuhh... koneen kääntyily ja kaartelu tuntui välillä allekirjoittaneen vatsanpohjalla outona tunteena...

Alemmas ja alemmas...Kas, siellähän näkyy meidän varjo!

Lentokoneemme oli täynnä. Suomalaisia ja tanskalaisia matkustajia oli vain muutama. Suurin osa oli kiinalaisia, matkalla Kööpenhaminan kautta kotiin.
Mitä nyt! Mikä rysähdys se oli?!! Ai, konehan se laskeutui kentälle! Säikähdimme molemmat äidin kanssa niin, että hyppäsimme varmaan puolimetriä ilmaan... Me selvästikin matkustamme ihan liian vähän...

Lentokentällä oli kova liikenne, lentokoneita laskeutui ja nousi jatkuvana virtana. Kastrup on Pohjoismaiden suurin lentokenttä. Sen kautta kulki vuonna 2014 25,6 miljoonaa matkustajaa.


SAS:in potkurikone nousemassa ilmaan. Potkureiden pyörintä näkyy kuvassa aika hauskasti!


Matkatavarat saatuamme pääsimme viimein etsimään serkkuani.

Ja voi mikä riemu siitä syntyikään, kun hänet tapasimme! Miten ihanaa nähdä häntä pitkästä aikaa. Katrupilta pääsee hänen luokseen todella nopeasti junalla. Sitä pöpötyksen ja höpötyksen määrää, kun junassa vaihdoimme kuulumisia!

Illan pimetessä söimme iltapalaa ja jutustelimme. Samalla napsin muutaman kuvan serkkuni parveelta.

Kerrostalojen takana näkyvä korkea rakennus on hotelli Bella Sky. Tämä hotelli näkyy muuten Silta sarjassa useaan otteeseen. Ja varsinkin juuri televisiossa uusintana pyörivällä kakkoskaudella on paljon tässä hotellissa kuvattuja kohtauksia.Eteenpäin!Ensimmäinen aamumme Kööpenhaminassa valkeni harmaana ja sateisena. Mutta säätiedotus lupaili sateen päättymistä, joten päätimme aamupalan jälkeen lähteä kaupungille. Ja todellakin, puolenpäivän jälkeen alkoi aurinko paistaa. Suuntasimme metrolle.


Maan alla vauhdilla eteenpäin...
Keskustan kävelykadulla oli aika rauhallista. Jonkin aikaa jaksoimme käveleskellä kadulla, katsella ja ihmetellä. Sitten oli pakko saada virkistystä. Eli syömistä ja juomista. Allekirjoittanut tilasi kanavoileivän, jossa oli parikin erilaista kastiketta ja paljon muutakin hyvää, nam!

Äitini ja serkkuni ihailivat kauniita koristeita ja kaaria katossa 

Aikamme keskustassa tallusteltuamme päätimme lähteä tutustumaan Christianian vapaakaupunkiin.


Christianian vapaakaupungin porttia koristaa lohikäärme. 

Christianiassa käy vuosittain noin miljoona turistia. Täällä järjestetään paljon konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia. Kannabiksen myynti ja käyttö on täällä vapaata. Kuvaaminen on monin paikoin kielletty, ostajien ja myyjien henkilöllisyys halutaan salata.
Christianiin tutustuttuamme lähdimme serkkuni luo, hän lupasi laittaa meille hyvää ruokaa! Ja sehän aina kelpaa allekirjoittaneelle!

Iltamme jatkui taas pitkälle yöhön rupatellen ja muistellen. Lopulta kuitenkin oli pakko antaa unelle periksi. Seuraavana päivänä oli luvassa retki Malmöön, Ruotsiin!

Aamu valkeni kauniina ja Malmöönkin luvattiin puolipilvistä säätä. Joten sinne siis! Junalla pääsee serrkuni luota Malmöön puolessa tunnissa. Juna ajaa Juutinrauman siltaa pitkin! Valokuvaaminen sillalta junassa ei onnistunut, tukipilarit mokomat pilasivat koko homman!

Malmössa oli tulossa seuraavana viikonloppuna Malmö festivaalit, koko kaupungissa oli menossa kova rakentelu ja koristelu projekti. Kaduilla oli kauniita kukkakoristeita, lippuja, viirejä yms. jopa katulamput oli peitetty pinkilläharsolla.


Erilaisia isoja kukkaruukkuja oli tuotu kävelykaduille. Tässä hauskannäköiset kuulat. Keltaisia keinuja oli myös kadulla. Mekin lepuuttelimme keinussa jalkojamme.


Malmön vanha osa on täynnä kauniita rakennuksia. Me kävelimme läpi Stortorget- ja Lilla torg aukioiden alueet. Kannattaa varata paljon aikaa ja hyvät kengät, täällä riittää käveltävää ja katseltavaa!

Välillä istahdimme terassille juomaan ja katselemaan ihmisiä. Päivä oli puolipilvinen, mutta erittäin lämmin ja hiostava.
"Kukkapatsaita"

Meidän kävelymme päättyi Triangelnin asemalla. Täältä lähdimme junalla kohti Kööpenhaminaa.

Matkasta voipuneina lepäilimme serkun luona ja taisipa silmät vaipua välillä kiinnikin. Saimme yht' äkkiä kuitenkin kunnon herätyksen! Läheisessä ostoskeskuksessa alkoivat uuden elokuvateatterin avajaiset, ilmeisesti tämän kunniaksi pidettiin kunnon ilotulitus.Näin sujui lomamme pari ensimmäistä päivää.

Ensi blogissa lisää kuvia ja tarinaa lomalta.

Ihanaa elokuun viimeistä viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Ihana ihana Kööpenhamina ja sen smörrebrödit.

    VastaaPoista
  2. Sinulla oli mielenkiintoinen matka .hienoja paikkoja.

    VastaaPoista