torstai 23. heinäkuuta 2015

Picnic, Capu ja Sheriffi

Tässä blogi kirjoituksessa keskitytäänkin autoihin, eikä mihin tahansa autoihin, vaan nimenomaan kauniisiin jenkkiautoihin. Niiden muotoilu ja värit hivelevät allekirjoittaneen silmää. Heinäkuussa on ollut kaksi tapahtumaa, joissa olemme olleet kavereiden kanssa. Ja tottakai olemme myös käyneet paikallisen kerhon (A.C.D.C.) tapaamiisissa.

Ruukki Picnic


Tänä vuonna olimme toista kertaa Ruukki Picnicissä. Valmistautuminen tapahtumaan alkoi jo viikkoa ennen. Pipomies laittoi auton Picnic kuntoon pitkän kaavan mukaan, pesu, kuivaus, vahaus, kiillotus ja lopuksi vielä huippu kiiltävä suojaus... Allekirjoittanut katseli päätä pyöritellen sitä hellää silittelyä mitä auto sai kaksi päivää osakseen. Mutta kyllä auto sitten kiiltikin upeasti!Aamulla lähdimme hyvissä ajoin kaverin luokse. Sieltä sitten Cadillac ja Plymouth suuntasivat keulat kohti Ruotsinpyhtään Strömforsin Ruukkia.

Muutama auto oli jo paikalla ennen meitä. Hetken aikaa saimme jonotella ennen tapahtuman alkua. Hyvä, että olimme ajoissa, myöhemmin tulleet olivat jonotelleet kuulemma aika kauan. Eivätkä kaikki halukkaat edes autoineen mahtuneet varsinaiselle Picnic alueelle.

Cadillac -59
Kyllä se nyt kiiltää! Huomaa heijastus auton kyljessä...

Tapahtuma alueelle pääsyä odotellessa oli aikaa katsella kojujen tarjontaa ja ihailla kukkaistutuksia. Monta tuttuakin tapasimme jo tässä vaiheessa.


Cord 
Saimme hyvät paikat autoille pensasaidan viereen, koko kuuman päivän pystyi istumaan varjossa... Mustang, Cadillac, Plymouth Satellite ja Plymouth Belvedere


Viime vuodesta viisastuneena olin nyt hankkinut itselleni klaffituolin! Ei tarvinnut istua autossa silloin kun teki mieli jalkoja lepuuttaa. Kylmälaukussa oli mukana eväitä ja paljon juotavaa. Tosin kuuma ilma aiheutti sen, ettei se riittänyt, vaan läheisestä kyläkaupasta Pipomies herrasmiehenä kävi ostamassa allekirjoittaneelle lisää vettä.

Parasta Ruukki Picnicissä on juuri rento tunnelma. Jotkut nauttivat eväitä huovan päällä istuen, joillakin on mukana retkikalusteet.

Naisilla on monilla kauniit kampaukset ja vaatteet -50 luvun tyyliin.

Eräs päivän kauneimmista autoista
Chevrolet pickup, hiano!


Välillä allekirjoittanut käveleskeli aluella ympäriinsä tuttuja moikkaamassa ja kuvaamassa.

Huomasin, että kaikenkarvaisia picnicläisiä oli paikalla...Itsellänikin on joskus ollut bokseri, tosin ei tälläinen tiikerijuovikas vaan keltainen. Ihania koiria!
Sudenkorentoja lenteli veden ylläPari lumpeenkukkaa oli puhjennut kukkaan.


Etualalla oleva auto on minulla ollut kuvissa usein ennenkin, mutta kyllä sitä kestää katsella... 
Oikealla Maran Cadillac
Autoja oli jäänyt paljon virallisen alueen ulkopuolelle. Useimmilla näytti olevan silti hyvä meno.

Alueelle autoja oli jonottamassa vielä kauan tapahtuman alettua.

Välillä bändit esittivät musaa lavalla. Allekirjoittanut istuskeli auton luona mukavasti varjossa, hyvin kuului musiikki sinnekin asti.Dodge
Kaksi kaunista farkkua... Vihreä on Plymouth Satellite STW 1972, eli muuten sama kuin meillä, mutta farkku.
Paikalla oli useampikin hienoksi kunnostettu pickup. Tämä turkoosi Donge Pickup on 1959 vuosimallia. Se todella hieno!


Hieman vanhempi Plymouth kuin allekirjoittaneen ja Pipomiehen....


Monta tuntia jaksoi allekirjoittanutkin helteessä olla ja nauttia picnicistä. Vasta illalla iski väsy ja oli aika palata kotiin!

Hieno päivä. Kiitos tapahtuman järjestäjille. Ensi vuonna taas!LahtiSeuraavalla viikolla vuorossa oli Lahti cruising. Sinne lähdettiin neljän auton voimalla.


Paljon mukavampi mennä porukalla tapahtumiin, on seuraa ja saa kyydin kotiin, jos auto päättää mennä lakkoon...
Capu kuunteli tarkasti mitä puhuttiin!


Tällä kertaa lähdimmekin niin ajoissa, että ehdimme ennen cruising ajelua istua cruising paikalla terassilla ja rupatella.

Välillä tuli pari pisaraa vettäkin,mutta eipä tuo haitannut.

Seurueeseemme kuului myös Capu, josta pian tulikin kaikkien silmäterä!
Nyt letkaan!
Noin klo 19 lähdetään cruisailemaan letkassa. Reitti kulkee Sibeliustalon ohi ja sataman kautta pitkin Vesijärven rantaa kauniissa maisemissa. Kesto on noin tunti.


Capu seuraa silmätarkkana, että isäntä kääntyy oikeaan suuntaan!
Autoja oli nyt todella paljon, cruisingletka venyi pitkäksi...

Cruisingletka kääntyy takaisin liikenneympyrässä. Sitten onkin hyvä kuvata palaavia autoja niiden vastaan tullessa.

Kaveri tulee vastaan Dusterillaan.....

... ja sitten Capu ja kaverit Chevrolet Bel Airilla ja Avo-Mustangilla. Pari vesipisaraa hieman heijastuu kuvaan.


Sheriffi Plymouthilla!!!
Hieno Impala, huomaa kuvaaja. Reitin varrella on paljon katsojia ja kuvaajia.


Vanha PlymouthAjelun jälkeen oli aika palata takaisin cruising paikalle. Nyt autoja oli niin paljon, että oli hankalaa löytää parkkitilaa. Mutta etsivä löytää, vai miten se meni...

Sitten olikin aika joidenkin alkaa polttaa kumia! Kyllä, kauhia savu ja katku täytti pian alueen. Tai jotkut puhuvat tuoksusta, mutta no...

Sheriffi polttaa kumia...

Sai lopulta molemmat takarenkaat puhki... 

Rodi


Kertakaikkisen upea vanha auto, Hupmobile! Sisällä oli hieno sametti tai plyyshi päällystys istuimissa. Kyllä tällä kelpaa ajella...
Mustangin takana näkyy hienon värinen auto, liekkejä!Tätä miehet tutkivat pitkään. Autossa ei ole näkyvää maalipintaa. Jätetäänkö se näin, onko se tehty tällaiseksi vai maalataanko, that's the question?


Ilta alkoi hämärtää ja oli kotiin lähdön aika. Perinteisesti ensin kahville ja sitten letkassa kotia kohti. Kiva ilta!Tässä kaikki tällä kertaa. Ensi kerralla mm. vierailu kauniissa puutarhassa!

2 kommenttia:

  1. Myöhästyttiin 30 minuuttia, mutta onpahan kiva nähdä edes vilahdus hienoista autoista. Ajeltiin nimittäin mökiltä katsomaan. Vain mummoille voi käydä näin.

    VastaaPoista