torstai 19. helmikuuta 2015

Vieraiden jälkiä lumella

Hiihtoloma! Siitä nyt nauttii allekirjoittanut. tosin itselläni aika kuluu ihan muissa asioissa kuin hiihtämisessä. Ilmeisesti myöskin allergiakausi on alkamassa, koska nenä niiskuttaa ja silmät kutiaa ja kirvelee. Vai olisiko alkava flunssa...

Tästä se taas alkaa! Viime viikonloppuna pipomies sahasi ensimmäiset pöllit. Suurin osa on kuitenkin vielä sahaamattakin, joten hommaa riittää. Välillä täytyy halkoakin. Allekirjoittanutkin on halkonut jo muutamana päivänä. Ensimmäisenä päivänä pistin halkoen vain muutaman pöllin, joten se ei missään tuntunut. Seuraavana päivänä haloin pari tuntia putkeen ja sitten ei tarvinnutkaan käsillä tehdä mitään ihmeempää pariin päivään, autsh!
Suurin osa työstä jää pipomiehelle, minä toimin apunaisena siinä missä pystyn ja ehdin. Sain jopa oman halkomiskirveen, joten eiköhän nuo käsivoimat ole kesän korvilla ihan erikuosissa kuin nyt... Tai sitten ei... ;-)

Meillä on myös käynyt vieraita! Nelson ja Oscar kävitä meitä moikkamassa. Nelsonin tapasimme nyt ensimmäisen kerran. Hän on mastiffi ja aika iso jo nyt, vaikka onkin vielä pentu. Painoa tulee kuulemma lisää vielä ainakin parikymmentä kiloa. Alussa hieman vierastettiin toisiamme, mutta kyllä meistä tuli lopulta kai kaverit. Tai ehkä Nelsonia vaan hämmensi allekirjoittaneen kädessä koko ajan suriseva ja räpsivä kapistus... Kuvia koirista tuli napsittua aika monta.

Nelson saapuu
Oscaria koko hössötys tuntui naurattavan.
Nelson tarkkailee pipomiehen touhuja keskittyneesti...
Vierailijoiden "jalanjäljet" lumella.


Toki muutakin on tullut tehtyä kuin puuhommia, olemme käyneet ajelemassa ja allekirjoittanut on hakenut kuvauskohteita. Olen ihastunut alkukevään pilvettömien iltapäivien siniseen valoon. Jos ehtii kuvaamaan oikeaan aikaan, saa napsittua kauniin sinisiä kuvia, joista myös näkyy helmikuun kylmyys.

Varikset nököttivät työpaikan pihalla olevassa koivussa.
Joki virtaa...
Jäätä ja vettä...
Iltahämärässä nappasin myös kuvan hepasta tallissa.
Samassa tallissa oleilee myös aasi. Tämä kuva on napattu jo muutama vuosi sitten.Ensimmäisenä varsinaisen lomapäivänä kävin äidin luona kylässä Nurmijärvellä. Yöllä oli ollut kova pakkanen, aamu olikin varsin aurinkoinen.

Aurinko paistoi kauniisti, kun saavuin Nurmijärvelle. Pakkasta -17.

Päivän aikana kävimme shoppailemassa, mutta myös katselimme ja kuvasimme ruokintapaikalla käyviä lintuja. Mukavaa on seuraille niiden touhuja. Punatulkkuja, mustarastaita ja tiaisia oli paljon, käpytikkakin kävi syömässä. Närhi oli paikalla, mutta oli niin arka, ettei siitä saanut kuvaa.

"Makkaralla" syömässä talitiainen ja sinitiaisia. Oravia ei tällä kertaa näkynyt, mutta kuulemma yrittävät ahkerasti päästä ruokailemaan.Kaksi herraa: punatulkku ja mustarastas urokset
Keltasirkkukin piipahti murkinalle
Käpytikka kuulostelee onko turvallista mennä ruokailemaan


Ihan kuin joku tarkkailisi meitä...


Todistettavasti orava oli käynyt paikalla jossain vaiheessa. 

Lopuksi kuva pajunkissoista. Niitä on jo paljon! Huomaa, miten upea väri taivaalla oli tuona päivänä!

Hyvää helmikuun jatkoa!

3 kommenttia: