tiistai 14. lokakuuta 2014

"Syys surumielinen?"

Kaupungin puisto näyttää kauniilta lehtipeitossaan!
Olemme jo lokakuun puolessa välissä ja talvi lähestyy. Värit ovat luonnossa kauniita, puiden lehdet loistavat keltaisina ja oranssin ja punaisen eri sävyissä. Valoisaa aikaa on niin vähän, ettei töiden jälkeen enää ehdi kuvaamaan. Olenkin ratkaissut asian niin, että otan kameran mukaan töihin ja työmatkalla silmäilen tiiviisti maisemaa, joskos näkyisi jotain kuvattavaa. Ja jos pääsen töistä ennen pimeän tuloa, ajan välillä meren rannalle tai lähi pelloille katsomaan mitä näkyy. Joku voisi olla sitä mieltä, että valokuvauksesta on tullut minulle lievä pakkomielle, mutta kukapa sitä ei harrastuksensa takia tekisi ylimääräisiä lenkkejä...


Viikonloppuisinkin on nyt usein ollut töitä tai jotain piha puuhia, mikä on vienyt aikaa. Puutarhakalusteet on pesty ja viety varastoon, kesäkukat otettu ruukuista ja kaikkea muuta pientä pihapuuhaa on tehty.

Tuulihaukka
Eräänä lauantaina käytiin iltapäiväajelulla. Sain ensimmäistä kertaa kuvattua haukan. Kyseessä oli tuulihaukka. Ja taas harmitti, ettei ole pidemmälle kantavaa objektiivia. Mutta sillä mennään mitä on.

Ja eikun lentoon...

 Grace

Viimein pääsimme äidin kanssa viettämään yhteistä aikaa laivalle. Olisi ollut kiva mennä Tukholmaan Helsingistä, mutta nyt suuntasimme kuitenkin Turkuun, emme kumpikaan ole aiemmin käyneen VL:n Gracella ja nyt oli aika koeajaa se :-D!


Varasin meille ikkunallisen hytin, sillä minusta on ihanaa katsella merelle.

Laivan värimaailma on aika maanläheinen. Kuvassa hyttikäytävä. Ehkä vähän voisi olla muutakin väriä kuin punaiset leppäkertut matossa, mutta siistiä ja miellyttävän näköistä kuitenkin.


Valoisa portaikko ja aulaKovin oli vilkasta liikenne merellä. Kuvassa Rosella tulee vastaan. Oli melko sumuista ja pimeääkin koko matkan ajan.

Laivan toisella sivulla on näkymä ylhäältä alas. Ja ikkunat, joista voi katsella merelle samalla kun vaihtaa ajatuksia matkakumppanin kanssa. Pyöreät valot vaihtavat väriä tasaisin väliajoin.
Ruoka laivalla on hyvää. Ja tietysti on mukavaa, kun ei tarvitse itse laittaa ruokaa, vaan saa istua pöytään ja nauttia... eikä tarvitse tiskata!

Ennen aamupalalle menoa katselimme hytin ikkunasta Tukholmaa. Odottelimme, että laiva lähtee satamasta, jotta nähdään rannikkoa. Tuli tietysti otettua muutama kuvakin.
Kuvassa taustalla näkyy Nordiska Museet eli Pohjoismaiden museo, vaikuttava rakennus.

Aamupalan jälkeen olikin hyvää aikaa tehdä ostoksia ja katsella kun laiva kävi Maaranhaminassa. Allekirjoittanut innostui taas kuvaamaan lokkeja.
Kannella oli kyllä aika märkää ja kylmää.
Lintuja ei huonot säät haittaa.
"Fresh me up"
Maarianhaminan jälkeen oli aika ottaa piristävä drinkki. Ihana vihreä väri! Samalla katselimme äidin kanssa baarin ikkunoista merellä kulkevia laivoja ja paransimme maailmaa.

Ja tämän jälkeen suunnistimme yökerhoon, sillä oli aika katsoa illan pääesitys.
 
 
Esiintyjänä laivalla oli Paula Koivuniemi. Huomaa, että hänellä on pitkä ura iskelmätaivaalla takanaan, todella ammattitaitoinen viihdyttäjä on tämä aikuinen nainen. Yleisö tuntui kovasti pitävän esityksestä. Minäkin pidin, vaikka yökerho olikin niin täynnä, etten aluksi mitään nähnytkään...
Laivan lähestyessä Turun satamaa ehdin vielä ottaa muutaman valokuvan saaristossa iltahämärässä. Koko risteilyn ajan oli tyyntä, mikä sopii minulle, en välitä keinumisesta...

Jenkkiautonäyttely

Heti risteilyn jälkeisenä päivänä lähdimme käymään Lahdessa, siellä oli jenkkiautonäyttely. Täytyy myöntää, että aika väsynyt oli allekirjoittanut, mutta eihän sitä voi jättää väliin mahdollisuutta nähdä upeita autoja.


Ensimmäiseksi piti kiiruhtaa katsomaan ystävien autoa. Olikin hienoksi puunattu ja laitettu keltainen Torino. Vieressä oli toinen Torino.Loviisasta oli toinenkin tuttu auto, Dodge Challenger. On se hienon värinen... Ja muutenkin kaunis.


Chevy Norjasta
Mielestäni yksi näyttelyn kauneimmista autoista oli tämä Plymouth Fury Ruotsista

Cadillac Cab "I scream" 1961 Norjasta
Cadillac Eldorado Biarritz 1958 Suomesta
Ford Tudor 1934 SuomestaAivan upeaksi oli laitettu tämä rekka. Kylkiä "koristelivat" erilaiset kuvat Madonnasta.Vihreä Plymouth Roadrunner 1971 Suomesta ja vaaleanpunainen Plymouth Duster 1971
Oldsmobile 1956 Norjasta, alemmassa kuvassa sama auto messurakennuksen ulkopuolella. Oikea valaistus saa auton näyttämään paljon kiiltävämmältä...

Katselimme vielä ulkona, kun ulkomaiset autot lähtivät kohti satamaa. Ja me lähdille sen jälkeen kohti kotia. 

Ja tietysti tähän loppuun vielä muutama lintukuva! Kuvat on otettu eräänä iltana läheisellä pellolla, jossa on jo pidempään oleskellut parikymmentä joutsenta ja muutama hanhi.

Pellolla on pieni oja, josta joutsenet syövät ja juovat. Välillä olen mennyt hieman lähemmäksi ja eivätpä nuo minusta ole mitään välittäneet. Mukavaa ääntä päästelevät, miettivät ehkä pitäisikö lähteä pakoon vai ei...Tässä kaikki tällä kertaa!

Hyvää lokakuun jatkoa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti