maanantai 29. syyskuuta 2014

Sumun silmässä matkalla Porkkalanniemeen

Upeat syyssäät jatkuvat! Aurinko paistaa ja aika lämmintäkin on päivisin. Haikeus hiipii kuitenkin mieleen... Linnut lentävät jo isoina parvina ja suuntana on tietysti etelä, täytyy vain muistaa, että ensi keväänähän ne tulevat takaisin.


Työpaikan pihalle tuli eräänä päivänä parvi erilaisia pikku lintuja. Kova sirkutus ja viserrys täytti pihan ja kotiin lähtiessä jäin ottamaan pikkuisista kuvia ja katselemaan heidän touhujaan. Eivätpä nuo pelänneet kuvaajaa vaan tulivat nokkimaan maata ihan jalkojen juureen, jotain erikoisen herkullista siis ilmeisesti oli tarjolla.
Pitkästä aikaa kävimme myös jenkkiautollamme cruisailemassa. Kävimme Lahdessa useamman auton voimalla ystäviemme kanssa. Ilma sattui kohdilleen ja Lahdessa kaunis auringonlasku sai autot ja maiseman näyttämään todella kauniilta.


Kultaiset, karvaiset cruisailijat ystäviemme cadillacissa

Lahdessa on aina paljon hienoja autoja. Muutenkin Lahden Cruising kuuluu suosikkeihini.


Cruising lenkki ajettiin tietysti muiden mukana.
 
Letkassa perässä ajoivat ystävämme Torinolla
Upeat, vanhat hopeapajut reunustavat katua matkan varrella.
Koska letka käy kääntymässä liikenneympyrässä, saa hyvin kuvattua muita autoja.

Cruisailun jälkeen oli aika kääntyä kotia kohden. Kahville ehdittiin sentään vielä. No, allekirjoittanut ei kahvia juo, mutta jostain syystä sitä tulee aina sanottua, että mennään kahville.

Karvaiset cruisailijat tarkkailivat tilannetta autosta...

 

Porkkalanniemi

Edellisessä blogissa mainitsin, että kävimme Porkkalassa. Silloin päätimme, että palaamme sinne vielä. Ja toissa sunnuntaina oli sopivasta aikaa. Aamulla herätyskello soi jo ennen viittä, sillä olimme päättäneet, että ennen seitsemää pitää päästä matkaan. Ja ihme kyllä, jopa allekirjoittanut heräsi ajoissa ja muutamaa minuuttia vaille seitsemän matkamme kohti Porkkalaa pääsi alkamaan.

Ensimmäisenä pysähdyimme kylläkin jo muutaman kilometrin päässä kotoa. Olimme saaneet vinkkiä, että läheisellä pellolla on aamuisin kurkia ja hanhia.

Sumu oli kuitenkin aamusta niin sankka, ettei lintujen kuvaamisesta tullut mitään. Muutaman kuvan otin kuitenkin.

Jostain kuului kova hanhien kalkatus
Linnut aamulennolla
Aurinko nousee...
Kurkia sumussa

Odottelimme jonkin aikaa, josko sumu hälvenisi sen verran, että saisin kuvia linnuista, mutta lopulta oli vain pakko antaa periksi ja jatkaa matkaa kohti Porkkalaa.

Porkkalassa olisimme halunneet jotain pientä purtavaa, mutta valitettavasti sataman kahvila oli jo suljettu tältä kesältä. Tässä vaiheessa alkoi jo harmittaa, että olin tyrmännyt pipomiehen ehdotuksen eväiden mukaan ottamisesta...Satamassa oli moni lähdössä veneellä merelle. Tässä veneen "kapteeni" tarkkana! Ja ilmeisesti myös hieman huolestuneena, koska aluksi näytti siltä että isäntä jättää emännän rannalle. Mutta emäntä tuli kyllä lopulta mukaan.


Kävelimme virkistysalueella pienen lenkin lähelle niemen kärkeä. Näkymät olivat kauniit. Paikalla oli grillauskatoskin. Ensi kerralla ihan varmasti otetaan ne eväät mukaan! Ulkolijoita oli jonkin verran. Kalliot ovat hiotuneet sileiksi ja niillä on helppo kävellä.

Varoa sai silti, kalliot olivat paikoittain märät ja liukkaat kuin jää.

Rantakallioilta näkyi kauas, luodoilla ja saarilla näkyi paljon lintujakin
Pieni "lampi" kallioiden keskellä
Joutsen perhe uiskenteli rannan tuntumassa


Perhosiakin vielä näkyi. Varmaan kuvassa on niitä tämän syksyn viimeisiä.Kirkkaassa vedessä näkyi pohjaan hyvin
Pipomies jaksoi kävellä paljon kauemmas kuin allekirjoittanut, jolla oli jalassa huonot kengät ja nälkä alkoi kurnia vatsassa...

No hei, hei...

Lopulta oli lähdettävä etsimään jotain paikkaa, josta saisi jotain huikopalaa.

Onneksi löysimme pienen kesäkahvilan, joka oli vielä auki ja allekirjoittanut sai syötävää. Kahvilan pihalla näimme tämän pienen käärmeen. Käsittääkseni kyseessä on rantakäärme. Nopeasti livahti parkissa olevan auton alle. Näitä näkyi useampiakin, olivat tulleet tielle nauttimaan lämmöstä.

Päivän kääntyessä iltaan lähdimme kotimatkalle. Allekirjoittaneeseen iski väsymys, raitis meri-ilma teki tehtävänsä. Matkalla kuitenkin poikkesimme vielä samalle pellolle, jossa aamulla olimme käyneet. Pitihän se käydä katsomassa olisivatko kurjet vielä paikalla.

Olivathan ne, mutta nousivat juuri lentoon kun pääsimme paikalle.

Kurkien lento on näyttävää menoa
Pari joutsenta oli myös pellolla

Kaiken kaikkiaan oli mukava päivä ja illalla kotona uni maistui hyvin.

Ensi kerralla lisää autoja ja lintuja ja mitä muuta nyt sattuukaan taas kameran linssiin osumaan.

Lopuksi kuva, jossa esiintyvän kasvin nimi olisi kiva tietää, kertokaahan joku!?

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti