torstai 19. kesäkuuta 2014

Maalla ja merellä

Kovin on ollut kolea tämä juhannusviikko! Ja epävakaista säätä; rakeita, kaatosadetta, tuulta ja välillä vähän aurinkoakin on saatu. Alkuviikosta sain kuitenkin yhden päivän nauttia auringonpaisteesta ja vähän lämpöisemmästä säästä, kävimme nimittäin äitini kanssa Tallinnassa, jossa oli hieno kesäpäivä.

Hieno sää oli Helsingissäkin 10 aikaan aamulla, kun laiva lähti satamasta.
Me menimme Viking XPRSillä, paljon muita laivoja meni ja tuli vastaan kahden ja puolen tunnin matkan aikana.Suomesta on vilkas risteily- ja ostosmatka liikenne Tallinnaan.


Suomenlinna oli täynnä keltaisena kukkivaa kukkaa, kaunista.

Tallinnan satamassa oli myös suuria loistoristeilijöitä. Tässä AIDAmar  ja MS Eurodam. AIDAmarin kotisatama on Genoa, Italia ja MS Eurodamin Rotterdam, Alankomaat.

Kokoluokka on huomattavasti XPRSiä isompi. AIDAmar on 253 m ja MS Eurodam 285 m pitkä. Silja Serenadekin häviää näille kaunottarille, on 203 m pitkä.Satamasta ajoimme taksilla vanhaankaupunkiin.Tallinnan vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Vanhaakaupunkia ympäröivä muuri on kuulemma rakennettu 1300 luvulla.

Kukkakauppiaiden pikkukojut portin luona ovat täynnä upeita kukkia ja kukkakimppuja. Hinnat ovat vieläkin Suomeen verrattuna todella edulliset.Nyt on pionien aika, eri värisiä ja kokoisia pioneja oli jokaisella kauppiaalla.

Vanhassa kaupungissa voi liikkua vaikkapa tälläisella taksilla.Ostan aina vanhastakaupungista itselleni tuliaisiksi sokerilla ja kanelilla huurrettuja manteleita ja sokerilla, chilillä ja appelsiinilla maustettuja pecanpähkinötä, NAM!
Raatihuoneen toria ympäröivät monet ravintolat. Niistä saa ihan hyvää ruokaa ja ruokaillessa voi samalla katsella turisteja, jotka kuvaavat Raatihuonetta ja toisiaan...

Torilla pidetään konsertteja ja markkinoita. 


Vanhassakaupungissa kävellessä kannattaa pitää silmät auki; se on täynnä viehättäviä yksityiskohtia.Yllä kauniit katulyhdyt. Viereinen kuva on Raatihuoneen seinästä.


Kauniit talot todella kapealla kujalla. Huomaa muuri.
Muurin kupeessa on käsitöitä myynnissä.

 
Vanhastakaupungista jatkoimme Sadamarkettiin shoppailemaan. mitään ei tosin tällä kertaa lähtenyt mukaan.


Ja sitten olikin aika palata laivalle ja aloittaa matka takaisin Helsinkiin.

MS Eurodam oli jo matkalla kohti Helsinkiä.
Helsingin yllä näkyi tummat pilvet. Olin jo näkevinäni salamoitakin, mutta ne osoittautuivat majakan valoiksi :-)Helsingissä satoikin kaatamalla. Ajomatka kotiin sujui kuitenkin ihan mukavasti.

Tulevan Juhannuksen kunniaksi tähän loppuun keskiviikkona kuvaamiani kuvia kahden kyhmyjoutsenen kohtaamisesta.

Ensin paikalla oli vain tämä yksi yksilö, joka rauhallisena poseerasi... sitten paikalle saapui toinenkin, ja miten sitten kävikään...

 
 Toivotan kaikille kaunista ja hyvää Juhannusta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti