sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kukkia ja kumin käryä!


Tällä viikolla onkin ollut paljon erilaista toimintaa ja touhuamista. Moni ilta on vierähtänyt rattoisasti puita liiteriin pinotessa. Vuodesta 2001 tähän touhuun on vierähtänyt koko Juhannus. Tänä vuonna päätimme ettei niin käy! Ja päätös pitää, saimme kaikki puut jo tällä viikolla liiteriin!!

Tässä työ on vielä hieman kesken, mutta enää pari pinoa jäljellä...


Pipomiehen keksintö, ei tarvinnut apulaisen selän jumiutua halkoja kärrystä kyykkiessä kun nostettiin kottikärry telineelle :)
Pari iltaa pidimme "vapaata" ja ehdimme käydä saaristossa kuvaamassa luontoa.

Talitintti tuli rantakivikkoon etsämään syömistä. Sai saaliiksi ison ötökän, jonka vei mukanaan, ilmeisesti poikasille.
Kivikossa jonkin matkan päästä rannasta oli paljon lintuja, enimmäkseen eri lokkeja, mutta myös ainakin meriharakka.Rantakivikossa kukkii paljon kauniita kukkia. Tässä jokin virna, sanoisin Hiirenvirna.
Omalla pihalla kukkii nyt puolukka. Kukinnasta päätellen syksyn sadosta on tulossa aika hyvä. Kuvassa perhonen on laskeutunut kukalle.


Tornionruusupensas alkoi omista ruusupensaistamme kukkia ensimmäisenä. Siinä on kauniit kerrotut vaaleanpunaiset kukat. Kukka on tosin pieni, noin 3 cm läpimitaltaan. Kirvoja olen joutunut torjumaan mäntysuopaliuoksella.Kävimme äitini kanssa Mustilassa Elimäellä. Sinnehän teimme työkavereideni kanssa Tykyretken aiemmin keväällä. Silloin eivät Alppiruusut vielä kukkineet, joten nyt piti mennä katsomaan niiden kukkia. Kukkia olikin todella runsaasti, samoin atsaleat kukkivat upeasti.


Tässä ensimmäisessä kuvassa kuitenkin Laikkuköynnös. Siinä on vihreä-valkoiset lehdet ja hennot valkoiset kukat. Lehtien valkoiset laikut muuttuvat kuulemma liilanpunaisiksi kesän edistyessä.Mustilassa Alppiruusuja löytyy usean värisenä. Paljon oli jo kuihtuneitakin kukkia, ensi viikolla kuulemma alkaa olla jo Alppiruusu kukinnot aikalailla kuihtuneet.
Näin kauniin värisen Alppirusun ottaisin mielelläni myös omalle pihallemme. Maasto ainakin on kuulemma ihanteellinen tällä kasville.
Alppiruusu kasvaa kaatuneella puunrungolla, samassa myös Pallohortensian lehtiä.
Siitepölyä lehdillä
Puistoatsaleassa oli niin paljon kukkia, ettei edes jaksa kantaa niitä.
Keltavalkoiset Atsaleankukinnot
Upeat värit tässäkin, ja aika paljon vielä nuppuja
Keltainen Atsalea
Kuihtuneet kukat näyttävät hauskoilta roikkuessaan pensaassa ennen putoamistaan
Jos istuttaisin näitä omalle pihalleni, epäilen, etteivät kasvaisi yhtä isoiksi ja kauniiksi pensaiksi :)

Viimeisenä lauantain 14.6. tunnelmia. Se päivä oli varattu autotapahtumille. Aamupäivä vietettiin Hyvinkäällä Street Slide eli katuautojen kiihdytysajoissa ja ilta vietettiin Lahti Cruisingissa. Oli todella kylmä päivä, Hyvinkäällä ainoastaan 10 astetta.Street Slidessa savusi...


Lahdessa ajettiin letkassa lenkki kauniissa maisemissa.
 

Kappas, tuttuja Loviisasta :)
Illalla oli jo lämpimämpää, ja Lahden satamassa kelpasi katsella auringon pilkistelyä pilvien raosta.
Ja tietysti viikolla on katseltu myös jalkapalloa...

Hyvää juhannusviikkoa kaikille! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti