maanantai 26. toukokuuta 2014

Lintuja ja kasveja

Viime päivät ovat olleet todella kauniita kesäpäiviä. Viikolla oli tosin kovia ukkosiakin. Taivaanranta on ollut iltaisin upean värinen. Kuvassa iltamaisema 20.5. Kuva on otettu kun olimme tulossa pois saaristosta kuvaamasta lintuja.

Silkkiuikku uiskenteli rauhallisesti merenrannan tuntumassa. Kuvasin tätä kaunista yksilöä kaislikossa. Kaislikko tietenkin vaikeuttaa tarkentamista. Taivaanrannan väri heijastuu punaisena veteen varsinkin alakuvassa.

Toinen uikku oli pesällä hautomassa munia.Munien kuoriuduttua silkkiuikku kantaa uidessa pieniä poikasiaan selässään, sukeltaessaankin.


Hanhia lenti ylitse varmaan satoja, jollei tuhansia samalla kun kuvasin lintuja.
Joutsenten pesä on kaislikossa. Toinen joutsenista hautoo ja toinen vahtii. Sorsaa kiinnosti touhu kovasti, mutta fiksuna älysi pitää turvavälin. Mutta!! Mitä onkaan pesän lähellä! Joku on jaksanut kantaa paikalle jogurtin tai muuta, mutta ei ole sitten viitsinyt viedä roskia pois... HYI!!

Kalalokki poseeraa rentukoiden keskellä.


Tuomi on nyt kukassa, joissakin paikoissa jo kukinta on oikeastaan ohi.Tällä viikolla teimme työkavereiden kanssa erittäin onnistuneen Tyky retken. Kävimme Mustilassa ja Moision kartanossa Elimäellä. Mustilassa eivät alppiruusut vielä kukkineet, mutta oppaamme arveli, että parin kolmen viikon kuluttua tulee yksi runsaimmista kukinnoista pitkään aikaan. Eli kannattaa mennä käymään, jos mahdollista. Moision kartanossa oli Johanna Oraksen töitä näyttelyssä. Seuraavassa muutama kuva Tyky retkeltä.

Kahvilarakennus
Täältä kahvilarakennukselta alkoi opastettu kierros Mustilaan. Huomaa valeikkunat, itse tajusin asian vasta kun oppaamme mainitsi asiasta :).

Kaari ja aita
Tämä rakennus on toiminut joskus työntekijöiden asuntona.
Kaatuneelle puunrungolle on kietoutunut köynnöshortensia.
Kotkansiipi (Saniainen)
Tarhavarjohiippa
Sinisiä valkovuokkoja
Kolmilehti
soldanella alpina
Keisariatsalea
Verivaahtera
Sinikämmen
Keltamajavankaali
Alppiruusun nuppu
Moision kartano

Lopuksi vielä kuva keltavuokoista, nämä kukkivat Loviisassa.

Viime viikonloppuna kävimme Kouvolan raviradalla Swap & Meet tapahtumassa ja Loviisan Ungerilla Car and bike showssa, siitä kuvia myöhemmin tällä viikolla.

Hyvää alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti