torstai 10. huhtikuuta 2014

Katselen, kuuntelen kevättä


Miten nautinkaan tästä keväästä! Aurinko paistaa ja linnut laulaa... Iltaisin on mukava terassilla ihailla auringon laskua ja kuunnella suolta ja metsästä kuuluvia ääniä. Ja kameran kanssa oli taas päästävä kuvaamaan!

Eräällä luontoretkellä näimme  ketun pellolla. Kovin uteliaana katseli meitä, välillä jatkoi tallustelua, kääntyi taas ja katseli.

Kettu Loviisan Saaristotiellä



Onhan noita kettuja ennenkin nähty, mutta en ole saanut ennen kuvaa. joko ei ole ollut kamera mukana, tai sitten kettu on ollut liian kaukana kuvattavaksi.



Nämä kaksi kuvaa on otettu Ropanuddenissa, meren rannalla.
Ihana aurinkoinen sää oli tuolloinkin, mutta todella kylmä tuuli. Onneksi olin varustautunut paksulla toppatakilla. Sen olen näillä kuvausretkilläni luonnossa huomannut, että lämpimästi pitää olla päällä, sillä vaikka sää olisikin muuten lämmin, merenrannalla usein tuulee todella kylmästi.







Lintuja ei paikalla tuolloin juuri ollut, pari sorsaa uiskenteli vasta rannalla ja yksinäinen joutsen kauempana merellä. Kuvasin kuitenkin kaunista merimaisemaa ja huomaa ylemmän kuvan hieno taivas.



Laulujoutsenia

Koskenkylässä (Loviisassa) on jo muutaman viikon joessa viettänyt aikaa iso joukko joutsenia. Kuvassa nuori laulujoutsen kuivattelee siipiä.







Tämän hanhi parin menoa katselin
Isnäsissä (Loviisassa). Katselin niiden uintia hyvän aikaa, jotenkin mieli rauhoittui, kun ne hiljaa liipuivat vedessä.



 



Välillä pitää toki ruokaillakin, jotta jaksaa taas uiskennella...













Tyyni veden pinta, kaunis auringonlasku ja hiljaisuus, jonka rikkoo vain lintujen laulu. Tuntuu ihan kuin olisi helpompi hengittääkin...










Äkkiä linnun laulujen joukosta erottui niin erilainen lauluääni, että sen aiheuttaja oli löydettävä.

Laulaja oli tämä kaunis vihreä lintu.
Saanko esitellä: Harmaapäätikka. Näin minulle ainakin kerrottiin, sillä itse vasta opiskelen näitä eri lintulajeja.




Näiden havaintojen jälkeen olikin aika lähteä kotimatkalle. Aikaa näillä retkillä menee huomaamatta useita tunteja.





Kotimatkalla näimme vielä tämän kurki parin. Niiden suojaväri on näin keväällä harmailla pelloilla todella hyvä, en alussa meinannut huomata näitäkään.





Ja pitäähän se olla mukana yksi kuva näistä siroista ja uteliaista, mutta aroista valkohäntäpeuroista. Olivatkohan menossa golfaamaan, sillä golfkentän reunalta ne bongasin :)!









2 kommenttia: